Sport

Nick Kyrgios distruge turneul Roland Garros: “Un gunoi, ar trebui scos din calendar”

Nick Kyrgios a oferit noi declaraţii scandaloase, iar de această dată s-a luat de turneul Roland Garros. Australianul a susţinut că această competiţie ar trebui scoasă din calendarul competiţional.
16.11.2021 | 18:38
Nick Kyrgios distruge turneul Roland Garros Un gunoi ar trebui scos din calendar
ADVERTISEMENT

Anunţat ca o mare speranţă a tenisului mondial, Nick Kyrgios a reuşit să iasă în evidenţă mai mult prin declaraţii controversate sau prin incidentele de pe teren. Acum, tenismenul de 26 de ani a oferit câteva declaraţii halucinante despre turneul Roland Garros, unul dintre cele mai vechi din circuit.

Invitat la podcastul “No Boundaries”, Nick Kyrgios a abordat mai multe subiecte, iar cu această ocazie a cerut ca turneul Roland Garros să fie scos din calendar.

ADVERTISEMENT

Nick Kyrgios, declaraţii scandaloase despre turneul Roland Garros

Nick Kyrgios a fost întrebat de diferenţele pe care le-a observat la turneele de Mare Şlem, iar Roland Garros a fost ţinta unui atac scandalos.

“Presiunea este uriaşă la Australian Open. Toată lumea are aşteptări de la tine. La antrenamente, dacă îmi mai scapă o înjurătură, toată presa este în spatele meu. E brutal. Şi Roland Garros ar trebui scos din calendar. Este cel mai mare gunoi din seria Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Mie îmi place turneul de la Wimbledon. Chiar şi persoanele care habar nu au de tenis cunosc acest turneu, este cel mai prestigios”, a spus Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios nu a mai jucat din 2017 la Roland Garros

Nu este prima oară când Nick Kyrgios are o astfel de ieşire faţă de turneul Roland Garros, iar australianul a evitat această competiţie la ultimele patru ediţii.

ADVERTISEMENT

Nick Kyrgios nu a mai jucat la Roland Garros din 2017, când era eliminat de Kevin Anderson, în turul 2. Cu un înainte, la ediţia din 2016, tenismenul de 26 de ani fusese amendat cu 6.200 de dolari, după ce înjurase în timpul unui meci.

“Roland Garros e un rahat în comparație cu Wimbledon”, spunea Nick Kyrgios, în timpul unui live pe Instagram, în 2019, după ce alesese să se retragă de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Îl consideră pe Roger Federer drept cel mai bun tensimen din istorie

În timpul podcastului “No Boundaries”, Nick Kyrgios a ales cel mai bun tenismen din istorie. Australianul a susţinut că Roger Federer merită această distincţie, pe care care l-a comparat cu Michael Jordan, cel mai bun baschetbalist din istorie.

“Pentru mine, Federer este Michael Jordan al tenisului. Ce a realizat pentru sport, a apropiat fanii, a atras copiii… Dintre cei trei, cred că pe Federer îl admiră cel mai mult tinerii. Per total, el este cel care a schimbat sportul. Şi retragerea lui va răni cel mai mult tenisul. Toți vom avea de suferit, inclusiv sponsorii.

Fără Federer, nu existau Djokovic sau Nadal. Cel mai mare din toate timpurile? Azi zic Federer. Cel mai influent jucător care a jucat vreodată este Federer, mulți încearcă să îi copieze stilul de joc. În circuit sunt tipi ca Dimitrov care fac asta. Omule, găseşte-ţi propriul stil”, susţinea sportivul australian.

ADVERTISEMENT