Sporturi

După Nick Kyrgios, alt australian face scandal la Roland Garros: ”Are dreptate în tot ce a spus despre acest turneu”

28.05.2019 | 16:42
Dupa Nick Kyrgios alt australian face scandal la Roland Garros Are dreptate in tot ce a spus despre acest turneu

Australianul Nick Kyrgios este un personaj care iese din toate tiparele normalităţii şi tot ceea ce face provoacă adevărate seisme atât de comportament, cât şi în declaraţii. Abia s-a stins ecoul ultimei sale ieşiri necontrolate la turneul de la Roma, când de nervi, în timpul meciului cu norvegianul Casper Ruud a aruncat cu un scaun pe teren şi a fost descalificat şi jucătorul de la Antipozi şochează din nou, de astă dată printr-o declaraţie.


UPDATE, 28 mai, ora 16:44 / Un alt australian cunoscut pentru ieșirile sale temperamentale, Bernard Tomic, a făcut scandal la conferința de presă susținută după înfrângerea din primul tur de la Roland Garros. ”Sunt complet de acord cu Kyrgios. Are dreptate în tot ce a spus despre acest turneu! Acest turneu nu este pentru mine!”, a declarat Tomic. Australianul a fost învins în runda inaugurală de americanul Taylor Fritz, scor 6-1, 6-4, 6-1.


Nick Kyrgios ia în bătaie de joc turneul de la Roland Garros

Nick Kyrgios a lansat un atac fără precedent, pentru că aşa ceva nu s-a mai auzit până acum, la adresa celui de-al turneu de Grand Slam al anului, Openul Franţei de la Roland Garros. Australianul pur şi simplu îi sfătuieşte pe ceilalţi jucători din circuitul ATP să nu bage în seamă Openul francez, care primeşte o caracterizare incredibilă.

“Cred că Wimbledonul e cel mai bun turneu din lume. Uitaţi-vă puţin la suprafaţa asta verde perfectă. Scăpaţi de zgură, fraţilor. Cui ii place zgura e atât de prost”, a spus Kyrgios într-o înregistrare video postată pe Instagram. “Openul Franţei e infect în comparaţie cu locul ăsta . E infect. Absolut infect”

Nick Kyrgios consideră zgura drept o suprafaţă infectă
Nick Kyrgios consideră zgura drept o suprafaţă infectă

Sfatul lui Novak Djokovic

Deocamdată colegii săi din circuitul ATP încă nu au reacţionat la această nouă nebunie din partea unui jucător de care majoritatea celorlaţi jucători s-au delimitat de mult. Pentru unii, cum e Fernando Verdasco, australianul este doar cel mai arogant personaj din ATP, iar pentru alţii este un individ care vrea cu orice preţ să iasă în evidenţă, să şocheze prin tot ceea ce face.

Însă cea mai bună caracterizare i-a făcut-o sârbul Novak Djokovic, care a spus că pentru Kyrgios cea mai mare sancţiune este să nu fie băgat în seamă, să fie izolat, pentru că este unicul mod prin care ar mai exista şansa să reflecteze într-o zi la tot ceea ce face. Djokovic nici nu încearcă vreodată să parcurgă vreun cuvânt din tot ceea ce declară australianul, ca şi când acesta nu ar fi spus nimic.