Sport

Nick Kyrgios, ieșiri grosolane în primul meci de la Wimbledon 2022: ”Ești o sifonară fără fani!”. Amendă uriașă primită de australian

Nick Kyrgios este recunoscut ca un jucător temperamental și nici la Wimbledon 2022 nu s-a putut abține. Australianul s-a certat cu un arbitru de linie, cu spectatorii și cu organizatorii.
29.06.2022 | 10:29
Nick Kyrgios iesiri grosolane in primul meci de la Wimbledon 2022 Esti o sifonara fara fani Amenda uriasa primita de australian
Nick Kyrgios este recunoscut ca un jucător temperamental și nici la Wimbledon 2022 nu s-a putut abține. Australianul s-a certat cu un arbitru de linie, cu spectatorii și cu organizatorii. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
01-07-2022
07:23

Amendă uriașă primită de Kyrgios pentru incidentele de la meciul din turul întâi!

Nick Kyrgios a numit-o pe o femeie arbitru de linie “sifonară fără fani”, iar în timpul meciului a scuipat în direcţia unui fan. Organizatorii de la Wimbledon l-au sancţionat pe australian, care a primit cea mai mare amendă de la această ediţie: 8211 lire sterline. Alţi 13 jucători au fost sancţionaţi alţi 13 jucători la această ediţie. Pentru calificarea în turul trei, Nick Kyrgios şi-a asigurat un cec de 127.000 de dolari. 

Aflat pe locul 40 ATP, Kyrgios a avut un prim meci extrem de dificil pe iarba londoneză, având nevoie de set decisiv pentru a trece de britanicul Paul Jabb.

Nick Kyrgios, nervi și acuzații la Wimbledon 2022

Nick Kyrgios a avut nevoie de doar 12 minute pentru a începe spectacolul grotesc la Wimbledon 2022. El a numit-o ”sifonară fără fani” pe o arbitră de linie, care atenționase arbitrul de scaun că australianul a înjurat.

ADVERTISEMENT

”I-am zis sifonară pentru că nu făcusem nimic şi i-a semnalizat arbitrului de scaun că am spus ceva ce nu spusesem. Sunt probleme mari la linii. La un alt punct, am trimis mingea în teren clar şi arbitrul de linie, un bătrân, a strigat ‘out’.

Dacă acest tip ar fi avut 40 de ani, ar fi văzut cu siguranţă că mingea a fost bună. Sunt sute de mii de dolari în joc, de ce aş avea înţelegere şi empatie pentru ei?”, a declarat Kyrgios, la conferinţa de presă, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Australianul, acuză fanii de insulte rasiste

Atitudinea australianului a stârnit indignarea spectatorilor, mai ales că aceștia erau de partea britanicului Paul Jabb. Totul a degenerat în momentul în care un fan l-a încurajat gălăgios pe Jabb în timpul unui punct.

Kyrgios și-a ieșit din fire și a avut o discuție aprinsă cu arbitrul de scaun Marija Cicak. ”Nu poți să vorbești cu mine la mijlocul punctului când sunt pe cale să fac un backhand, nu se poate întâmpla, frate.

ADVERTISEMENT

Se pot uita la tenis, dar vorbesc și strigă în mijlocul punctului. Am auzit și insulte rasiste. Ar trebui să-i dați afară din tribune. Asta se întâmplă de ani de zile aici.

Lipsa pură de respect din partea unui spectator la adresa unui sportiv este acceptabilă la Wimbledon? Dar nu accepti un tricou cu două sigle? Asta e acceptabil, rasismul este acceptabil, deci când se oprește?”

ADVERTISEMENT

Kyrgios a scuipat în direcția unui spectator

Nick Kyrgios nu s-a oprit la aceste discuții și, scos din fire de spectatorii prezenți în arenă, a scuipat la un moment dat în direcția unuia care era mai gălăgios. ”Da, aşa s-a întâmplat, pentru că unul dintre fanii din tribune nu m-a respectat.

Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva către cineva care mă încuraja sau era neutru. Mă lupt cu multă negativitate, am învăţat să accept asta. Ce nu înţeleg e de ce, atunci când răspund cu aceeaşi monedă, sunt penalizat.

Acea persoană nici nu ştiu de ce a venit la meci. Nu era acolo ca să ţină cu Paul, a venit doar să mă calce pe nervi, să fie lipsit de respect la adresa mea. Nu e nicio problemă, dar i-am răspuns aşa cum merita”, a afirmat australianul la conferința de presă.

Nick Kyrgios este unul dintre cei mai nonconformiști jucători de tenis. Supranumit și ”rebelul tenisului mondial”, australianul a făcut în trecut dezvăluiri șocante despre perioada în care a consumat droguri, alcool și s-a automutilat.

ADVERTISEMENT