Sport

Nick Kyrgios, în ”război” cu legendele tenisului înaintea finalei de la Wimbledon 2022: ”Au o obsesie nesănătoasă să mă doboare”

Nick Kyrgios este în febra marii finale de la Wimbledon 2022, dar în același timp și-a continuat lupta verbală pe care o are cu jucătorii de legendă din Australia.
10.07.2022 | 10:34
Nick Kyrgios in razboi cu legendele tenisului inaintea finalei de la Wimbledon 2022 Au o obsesie nesanatoasa sa ma doboare
Nick Kyrgios este în febra marii finale de la Wimbledon 2022, dar în același timp și-a continuat lupta verbală pe care o are cu jucătorii de legendă din Australia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Copilul rebel al tenisului mondial a beneficiat de retragerea lui Rafael Nadal în semifinale și s-a calificat pentru prima dată în ultimul act al unui Grand Slam, acolo unde îl va întâlni pe Novak Djokovic.

Legendele tenisului australian, puse la zid de Nick Kyrgios înaintea finalei de la Wimbledon 2022

În conferința de presă susținută înaintea finalei de la Wimbledon 2022, Nick Kyrgios a lansat un atac dur la adresa jucătorilor de legendă ai Australiei care nu îl înțeleg și îl critică constant.

ADVERTISEMENT

”Acești mari campioni australieni nu au fost niciodată prea simpatici cu mine. Nu prea m-au susținut. Nu m-au susținut în ultimele două săptămâni. E neplăcut să citești lucrurile pe care ei le spun despre mine.

Singurul campion australian care m-a susținut întotdeauna este Lleyton Hewitt. Este căpitanul nostru de Cupa Davis și știe că eu funcționez în felul meu.

ADVERTISEMENT

Sunt fără îndoială cel mai neiubit printre jucătorii australieni. El știe să se distanțeze și să mă lase să fiu eu însumi. Îmi trimite doar din când în când mesaje ca să-mi spună ‘continuă’ sau ‘bine jucat’”, a declarat Kyrgios.

Cum ar reacționa dacă un alt australian ar juca finala

Jucătorul aflat pe locul 40 în clasamentul ATP nu înțelege atitudinea conaționalilor săi și a dezvăluit că el ar fi cel mai înfocat fan dacă un alt jucător australian ar ajunge într-o finală de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

”E mare păcat, fiindcă nu primesc niciun sprijin de la niciun alt fost campion australian. E ciudat, parcă au o obsesie nesănătoasă să mă doboare, să vrea să mă desconsidere. Nu știu de ce nu mă iubesc, dacă le e frică de mine…

Nu știu de ce e așa, dar nu contează, fiindcă dacă rolurile ar fi inversate, dacă Alex de Minaur ar fi în finală sau Jordan Thompson sau Thanasi Kokkinakis, aș fi ca un nebun…”, a mai spus Nick Kyrgios.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă poate fi avantajat de faptul că nu a jucat în semifinale și a avut mai mult timp de odihnă înaintea finalei de duminică cu Novak Djokovic de la Wimbledon 2022, Nick Kyrgios a dezvăluit că acest lucru este cu două tăișuri.

ADVERTISEMENT