Fotbal international

Nicklas Bendtner a fost arestat! Atacantul danez a bătut un șofer de taxi

09.09.2018 | 19:36
Nicklas Bendtner a fost arestat Atacantul danez a batut un sofer de taxi

Nicklas Bendtner, fostul atacant al echipelor Arsenal Londra și Juventus Torino, a fost arestat duminică, la Copenhaga, și se află încă în custodia poliției. Conform cotidianului danez Ekstrabladet, fotbalistul a bătut un șofer de taxi care a ajuns în stare gravă la spital.

Supranumit ”Lordul”, Nicklas Bendtner i-ar fi provocat taximetristului o fractură de mandibulă iar acesta se află în acest moment în operație. Incidentul a fost confirmat de șeful poliției din Copenhaga, Carsten Reenberg, dar acesta nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Nicklas Bendtner i-a provocat o fractură de mandibulă taximetristului și a fost arestat

Atacantul danez Nicklas Bendtner, care în acest moment evoluează la formația norvegiană Rosenborg Trondheim, a fost arestat după ce i-a provocat o fractură de mandibulă taximetrului. ”Pot confirma că a avut loc un atac serios asupra unuia dintre șoferii noștri în seara asta. Șoferul este în prezent pe masa de operație cu o maxilarul rupt. Directorul nostru a fost informat despre asta în această dimineață”, a declarat Rasmus Krochin, purtătorul de cuvânt al firmei de taxi.

Nicklas Bendtner într-un duel aerian în meciul Rosenborg Trondheim - Celtic Glasgow
Nicklas Bendtner într-un duel aerian în meciul Rosenborg Trondheim – Celtic Glasgow

Internaționalul danez în vârstă de 30 de ani a fost achiziționat de Arsenal Londra în 2004 pe vremea când era doar un junior. Nickas Bendtner a fost timp de 10 ani sub contract cu ”tunarii”, dar în această perioadă a mai fost împrumutat la Birmingham City, Sunderland și Juventus Torino. În 2014, londonezii l-au cedat la VfL Wolfsburg, unde a stat doi ani. Apoi, Bendtner a petrecut un sezon la Nottingham Forest înainte de a ajunge în 2017 la Rosenborg Trondheim. El a jucat la toate nivelurile pentru naționalele Danemarcei, iar la seniori a înscris 30 de goluri în 81 de partide.

Bendtner a jucat de două ori împotriva României

Nicklas Bendtner a jucat de două ori și împotriva reprezentativei României. Prima dată la 18 noiembrie 2014, într-un meci amical câștigat de ”tricolori” pe Arena Națională cu 2-0 prin golurile marcate de Claudiu Keșeru. La acea întâlnire, atacantul danez a fost căpitanul echipei. În ultima întâlnire directă, la 8 octombrie 2017, la Copenhaga, în ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, Nicklas Bendtner a scos penalty-ul prin care nordicii au deschis scorul prin Christian Eriksen. Bendtner a fost faultat în careu de Cristi Ganea, dar ”tricolorii” au scos un rezultat de egalitate după golul marcat de Ciprian Deac. Mai mult, atacantul danezilor a înscris în prima repriză a meciului, dar golul a fost anulat eronat pentru o poziție inexistentă de ofsaid.

Nicklas Bendtner a dezvăluit după meci reacţia asistentului care a greşit, după ce acesta a fost informat că greşise semnalizarea. “A venit la mine şi şi-a cerut scuze. A spus că îi pare rău că a greşit şi că aşa i s-a părut că sunt în ofsaid şi a ridicat steagul. Păcat că în meciurile de acest gen nu se foloseşte tehnica video. Sunt convins că s-ar fi revenit asupra deciziei şi golul mi-ar fi fost validat. Am înţeles că nici la turneul final, unde îmi doresc mult să ajungem, nu se va apela la proba video, ceea ce cred că e o greşeală”, spunea atunci atacantul danez.