Sport

Nico Williams și Lamine Yamal, împreună la FC Barcelona! Joan Laporta a făcut anunțul aștpetat de suflarea catalană: „Ne permitem să-l transferăm!”

Nico Williams pare pregătit pentru un transfer la gigantul FC Barcelona. Joan Laporta, președintele clubului ar putea face posibilă această mutare.
09.07.2024 | 14:26
Nico Williams si Lamine Yamal impreuna la FC Barcelona Joan Laporta a facut anuntul astpetat de suflarea catalana Ne permitem sal transferam
FC Barcelona ar vedea posibilitatea de un transfer a lui Nico Williams, având în vedere perioada bună prin care trec. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Președintele clubului Barcelona, Joan Laporta, a declarat că își permite să-l cumpere pe top atacantul spaniol Nico Williams în vara aceasta. Laporta a vorbit într-un interviu la Radio Catalunya despre poziția financiară a clubului și posibilitatea de a face achiziții noi care să-i ajute în atingerea obiectivelor.

Nico Williams, țintă pentru FC Barcelona

Atacantul în vârstă de doar 21 de ani a făcut prestații solide în campionatul Spaniei, dar și la echipa națională. Nico Williams, alături de colegul său din atac Lamine Yamal au reprezentat o adevărată problemă pentru apărătorii echipelor cu care naționala Spaniei s-a confruntat în cadrul EURO 24.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Williams a semnat un nou contract cu Athletic Bilbao anul trecut, acesta are o clauză de reziliere de aproximativ 58 de milioane de euro. Sumă pe care Joan Laporta a anunțat oficial că gruparea de pe Camp Noi și-o permite să o plătească.

„Astăzi ne permitem să-l semnăm pe Nico Williams. Ne permitem o semnătură precum cea a lui Nico. Este rezultatul muncii care a fost făcută de-a lungul anilor pentru a ajunge la acest punct. Ne putem permite transferuri de acest nivel.

ADVERTISEMENT

Evident că îmi place mult de el. Dar aici trebuie să-i lăsăm pe cei care au responsabilitatea să lucreze, iar Deco muncește pentru a face transferurile despre care el și Flick le-au discutat și sper să avem vești bune”, a declarat Laporta conform barcablaugranes.com.

Joan Laporta vine cu vești bune pentru fanii Barcelonei

Având în vedere situația financiară delicată cu care catalanii s-au confruntat în ultimii ani, Laporta vine cu vești bune și cu mesaje încrezătoare referitoare la crizele pe care mare club spaniol a trebuit să le învingă. Președintele Barcelonei anunță fanii că echipa lor favorită își va reveni foarte curând din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm pentru a confirma redresarea economică a clubului și există o serie de operațiuni la care am lucrat și pe care le vom putea anunța în curând. Este foarte reconfortant să putem finaliza acest proces care ne-a luat trei ani și sper să revenim la normalitate”, a adăugat Laporta.

Williams a anunțat că nu vrea să ia o decizie legată de viitorul său până la terminarea Campionatului European din Germania. Spaniolul nu oferit niciun indiciu despre viitoare sa destinație, așteptând cu nerăbdare penultimul act contra Franței din cadrul EURO 24.

ADVERTISEMENT

Statisticile lui Nico Williams la club și națională

Nico Williams este produsul academiei lui Athletic Club Bilbao, jucând din 2021 pentru echipa mare. A strâns în total 103 meciuri în LaLiga unde a contribuit cu 11 goluri și 19 pase decisive. A câștigat Cupa Spaniei cu Bilbao unde pe tot parcursul competiției și-a ajutat echipa cu 3 goluri și 5 asisturi.

Cota lui de piață, conform transfermarkt.com, este de 60 de milioane de euro la doar 21 de ani. Pentru naționala Spaniei, acesta a debutat la 20 de ani, 2 luni și 12 zile și a înscris în turneul final EURO 24 1 gol și 1 asist, ambele contra Georgiei.

Fratele său mai mare, Inaki Williams este coechipier cu el la Athletic Bilbao. Cum părinții lor sunt ghanezi, fratele său în vârstă de 30 de ani a ales să reprezinte naționala Ghanei. Inaki Williams este tot produsul academiei lui Bilbao și a strâns în total 342 de partide în LaLiga cu 76 de reușite și 45 de pase decisive.

ADVERTISEMENT