Fotbal intern

Nicolae Badea, decisiv în revenirea lui Steliano Filip la Dinamo. Salariu mare pentru fundaș

22.01.2021 | 18:15
Nicolae Badea decisiv in revenirea lui Steliano Filip la Dinamo Salariu mare pentru fundas
ADVERTISEMENT

Steliano Filip a revenit la Dinamo, la trei ani după ce a părăsit echipa „câinilor roșii” pentru a se transfera la Hajduk Split. Fostul acționar, Nicolae Badea, a avut un rol decisiv în revenirea fundașului.

Fundașul stânga fusese convins de Badea să se întoarcă în Ștefan cel Mare încă din urmă cu două săptămâni, însă discuțiile s-au finalizat de abia acum pentru că s-a așteptat ca Filip să își rezilieze contractul cu grecii de la Larisa.

ADVERTISEMENT

Fundașul originar din Buzău nu va putea face deplasarea la Botoșani alături de lotul condus de Jerry Gane, pentru că nu i-au sosit toate actele necesare pentru a putea juca. Totuși, el stă foarte bine din punct de vedere fizic.

Nicolae Badea, decisiv în revenirea lui Steliano Filip la Dinamo. Va câștiga 5.000 de euro pe lună!

Deși se confruntă cu grave probleme financiare, Dinamo a reușit să aducă deja trei jucători cu ajutorul cărora Jerry Gane să poată crea o echipă competitivă. Pe lângă Andrei Blejdea și Gevaro Nepomuceno, „câinii” au reușit să finalizeze și revenirea lui Steliano Filip, cel care a mai jucat în Ștefan cel Mare între 2012 și 2018.

ADVERTISEMENT

Fost căpitan al lui Dinamo, Filip a făcut pasul către fotbalul mare în tricoul alb-roșu și a reușit să cucerească alături de vechea și noua sa echipă trofeul Cupei Ligii, în 2017. El a fost convins să revină la Dinamo de Nicolae Badea, fostul acționar care ajută fanii din programul DDB cu sfaturi legate de administrația clubului. De altfel, Nicolae Badea conducea Dinamo pe vremea când Filip era adus la club de la Avicola Buziaș.

Filip a fost atras la Dinamo cu un salariu lunar de 5.000 de euro și a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2023. În condițiile în care clubul se confruntă cu probleme financiare mari, după ce a fost preluat de către „investitorul” spaniol Pablo Cortacero, cel care a uitat să aducă și bani la club, salariul pe care Dinamo i l-a oferit lui Filip este de-a dreptul impresionant.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga se află într-o formă fizică excelentă, după ce a fost integralist deja în patru partide disputate de fosta sa formație, ciprioții de la Larisa, în 2021. Ajuns la 26 de ani, Filip era gata să intre pe teren chiar și la meciul cu FC Botoșani, însă nu are dreptul încă să evolueze pentru Dinamo. El încă așteaptă o serie de documente din partea fostului angajator.

Probleme de lot pentru Jerry Gane. Joacă Magaye Gueye în atac?

Prin urmare, Steliano Filip nu va face deplasarea la Botoșani pentru meciul cu echipa lui Marius Croitoru. Partida ce se va disputa duminică, 24 ianuarie, de la ora 20:00, va fi încă una specială pentru dinamoviști. Deplasarea lotului condus de Gane va fi asigurată din fondurile fanilor adunați în programul Doar Dinamo București.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor asigura transportul echipei cu avionul până la Iași, de unde fotbaliștii și staff-ul tehnic vor fi preluați de un autocar care îi va duce la Botoșani. Dinamo a plecat deja spre Botoșani, cu avionul, fără Steliano Filip, dar și fără alți fotbaliști pe care Jerry Gane nu se va putea baza.

Este vorba despre Riccardo Grigore și Janusz Gol, ambii accidentați. Polonezul tocmai și-a prelungit înțelegerea cu formația alb-roșie, după ce a acceptat diminuarea salariului, însă se confruntă cu o accidentare ce l-a ținut departe de gazon și la ultimele meciuri din Liga 1. Și Grigore este deja o absență veche pentru Gane.

Va reveni, în schimb, Ante Puljic, cel care are șanse bune să evolueze titular în centrul apărării, alături de Marco Ehmann. Astfel, ar putea trece pe banca de rezerve Florin Bejan, cel care a făcut pereche cu Ehmann la meciurile cu Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște. Tot absent va fi și Adam Nemec, atacantul slovac fiind suspendat după galbenul primit în meciul cu dâmbovițenii.

În aceste condiții, sunt șanse foarte mari ca la meciul cu FC Botoșani titular în atac să fie Magaye Gueye, francezul cu origini senegaleze adus în vară. Gueye se numără și el printre jucătorii care și-au prelungit contractul cu Dinamo, alături de Diego Fabbrini, Deian Sorescu, Ante Puljic, Vlad Achim, Alexandru Răuță și Janusz Gol.

ADVERTISEMENT