Sport

Nicolae Badea a mai rezolvat o problemă la Dinamo. Familia „Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan primește din nou, după un an, renta viageră de 2.000 de lei. Exclusiv

Nicolae Badea sprijină financiar, alături de DDB, pe Dinamo. Fostul acționar principal a rezolvat și problema pensiei viagere a familiei „Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan, pe care clubul nu o mai plătise de un an.
20.11.2021 | 14:14
Nicolae Badea a mai rezolvat o problema la Dinamo Familia Unicului Capitan Catalin Hildan primeste din nou dupa un an renta viagera de 2000 de lei Exclusiv
Nicolae Badea a rezolvat problema pensiei viagere datorate de Dinamo familiei „Unicului Căpitan, Cătălin Hîldan. Al cărui vis îl duce mai departe nepotul, tot Cătălin, vegheat permanent de bunicul Marin Hîldan. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Badea ajută dintr-o umbră spre penumbră pe Dinamo. Asta este o realitate știută. A intervenit financiar în multe momente critice, în care sprijinul fanilor din Programul DDB, esențial altfel, nu a fost suficient. Dinamo trăiește astăzi, așa greu, dar trăiește încă și datorită lui Nicolae Badea. Care deține 7,0319 % din acțiunile clubului.

Nicolae Badea a rezolvat problema pensiei viagere de 2.000 de lei datorate de Dinamo familiei „Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan, pe care nu o mai primise în ultimul an

Nicolae Badea s-a implicat… de fapt, corect spus, se implică în corectarea multor greșeli care s-au făcut la Dinamo. Una dintre acestea este… de fapt, corect spus, a fost „uitarea” pensiei viagere stabilită în 2000, după dramatica dispariție a „Unicului Căpitan”, de conducerea lui Dinamo. Finanțator și președinte CA era pe atunci Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

După tâlhărirea lui Dinamo, chiar la drumul mare ce duce spre Spania, de banda de escroci a lui Pablo Cortacero, în acest an pensia de 2.000 de lei nu a mai ajuns la familia Hîldan.

Și asta în condițiile în care, ca președinte al DDB, asociația fanilor care susține financiar pe Dinamo (care are 20,06% din acțiunile clubului), Cristi Hîldan, fratele lui Cătălin (și tatăl altui Cătălin, nepotul care duce mai departe visul „Unicului Căpitan”) a fost garantul de credibilitate al asociației socios în fața suporterilor dinamoviști în cel mai complicat an din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Membru al Consiliului de Administrație al lui Dinamo, Cristi Hîldan a validat prin votul său și al lui Cornel Dinu, pe care l-a reprezentat prin procură în cadrul CA, toate deciziile luate împotriva acționarului majoritar Pablo Cortacero.

Sfătuită prost, familia Hîldan a ratat înscrierea la masa credală

Intrarea lui Dinamo în insolvență, la finalul lunii iunie, a trimis familia Hîldan la masa credală pentru a-și recupera drepturile financiare din pensia viageră pe care n-a mai primit-o de la „invazia” bandei de escroci a lui Cortacero încoace.

ADVERTISEMENT

Sfătuit prost, ca să nu zicem de-a dreptul păcălit, pentru că este, totuși, greu de crezut să fi fost așa, adică o acțiune „voluntară”, chiar de colegi din DDB, Cristi Hîldan nu s-a înscris la masa credală ca să nu „încarce” datoriile și așa mari ale clubului și a sperat că lucrurile vor fi corectate de conducerea lui Dinamo.

Timpul a trecut și nimic nu s-a rezolvat până nu a intervenit Nicolae Badea. Și problema restanțelor financiare față de familia Hîldan s-a rezolvat. Pensia de pe urma regretatului Cătălin Hîldan ajunge din nou, lunar, la familia sa. Restanțele din ultimul an vor fi și ele achitate reeșalonat.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea s-a implicat puternic și rezolvarea problemei de sănătate a lui nea Marin Hîldan

Nicolae Badea s-a implicat și în altă problemă a familie Hîldan. Nea Marin Hîldan a avut probleme cu inima, mai exact ă înfundare a aortei, care a necesitat implantarea de urgență a unei proteză valvulare în locul valvei aortice naturale care s-a „defectat”.

Problema era gravă, tatăl „Unicului Căpitan” Cătălin Hâldan putea pleca după fiul său în orice moment. Nicolae Badea a aflat și a intervenit rapid pentru ca nea Marin Hîldan să fie operat cât mai urgent.

Concret, l-a trimis pe nea Marin la un doctor specialist în probleme cardiace și seniorul familie Hîldan a fost supus unei intervenții chirurgicale minim invazive marți dimineață, la Spitalul Fundeni, cum a dezvăluit FANATIK în exclusivitate.

Operația s-a desfășurat fără probleme colaterale și acum nea Marin este în recuperare, după o noapte petrecută sub strictă supraveghere la Terapie Intensivă.

Nicolae Badea a ajutat substanțial la obținerea licenței și la revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică

Nicolae Badea a avut un rol important, așa cum a consemnat FANATIK, și în obținerea licenței pentru acest sezon, în februarie, și în revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică, și în plata salariului acestuia, și de câte ori este nevoie de o plată urgentă pe care suporterii din DDB nu reușesc, în ciuda marilor eforturi de zi cu zi, s-o achite. Asta după ce la sfârșitul anului trecut a asigurat toate cheltuielile echipei pentru a putea termina anul pe teren, nu în… faliment!

  • „Nu am cuvinte să-i mulțumesc domnului Badea pentru cât ne-a ajutat… În primul rând ca tata să aibă o a doua șansă la viață. Dar mereu ne-a fost aproape, ne-a ajutat mereu când am trecut prin diferite probleme. Este ca un al doilea tată pentru mine” – Cristi Hîldan
  • 12 trofee a câștigat Dinamo în perioada 1998-2013, când Nicolae Badea conducea clubul: 4 titluri de campioană (2000, 2002, 2004, 2007 – ultimul titlu câștigat de Dinamo), 6 Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012 – ultima cupă câștigată de Dinamo) și 2 Supercupe (2005, 2012)
  • 73 de ani are Nicolae Badea, la fel ca Dinamo (fondat pe 14 mai 1948) și Cornel Dinu (2 august 1948). Este născut pe 2 octombrie 1948, în comuna Galicea Marea, județul Dolj
ADVERTISEMENT