EXCLUSIV. Negoiţă şi Badea, PACT de 3.600.000 €! "Pentru DINAMO!"

Dinamo, ionuţ negoiţă, sechestru, Nicolae Badea

Ionuţ Negoiţă răsuflă uşurat! Dinamo rămâne în proprietatea lui! Dar ştirea în sine putea să aibă efectul unei bombe detonate dacă Nicolae Badea nu şi-ar fi dat acordul la o ultimă propunere de păsuire făcută de Negoiţă, în ultimă instanţă!

În aşteptarea lui Bilbao, după 5 ani de lipsă din cupele europene şi cu tolba pline de vise în acest început de sezon, după ce l-a convins pe Cosmin Contra să rămână la Dinamo şi cu un lot îmbunătăţit, Ionuţ Negoiţă a fost la un pas să rămână pierdut în propria reverie, fără club. Şi asta din vina lui exclusivă! In extremis însă, patronul lui Dinamo a reuşit să obţină o nouă păsuire de la Nicolae Badea pentru datoria istorică pe care Negoiţă o are la patronul Computerland.

3,6 milioane de euro, plătibili până în noiembrie

Astfel, după ce la începutul anului, Nicu Badea a obţinut "sechestru asigurător asupra bunurilor mobile constând în acţiunile în număr de 381.041 deţinute de Ionuţ Negoiţă la societatea Dinamo 1948 SA, reprezentând 92,9368% din capitalul social al societăţii până la concurenţa sumei de 2.000.000 euro datorate de Negoiţă,  reprezentând contravaloarea acţiunilor şi creanţelor cesionate de Nicolae Badea în favoarea lui Ionuţ Negoiţă", patronul Computerland urma ca în cursul acestei luni să execute silit acţiunile lui Negoiţă şi să pună în aplicare decizia mai sus amintită a Curţii de Apel Bucureşti. Cu alte cuvinte, să redevină patron la Dinamo!

Pe ultima sută de metri, în timp ce procedurile de executare silită erau gata de a fi puse în mişcare, Ionuţ Negoiţă a reuşit să-l convingă pe Badea, "pentru a asigura liniştea la echipă", să îl mai amâne încă o dată cu plata datoriei totale de 3,6 milioane de euro. Şi asta pentru că, pe lângă cele 2 milioane de euro datorate de Negoiţă lui Badea de aproape 4 ani şi jumătate, ce reprezintă preţul de cumpărare a clubului, Nicu Badea mai are de recuperat de la actualul patron al "alb roşilor" încă 1,6 milioane de euro.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Suma reprezintă "cash colateral", cu care acesta a girat creditul făcut de Dinamo la Banca Veneto, şi reprezintă parte din înţelegerea cu Negoiţă. Şi asta pentrru că şeful de la RIN "a uitat" să ramburseze acel credit către Veneto Bank, iar bancherii italieni au executat garanţia de 1,6 milioane de euro pusă de Badea la creditul făcut de Dinamo.

Înţelegerea Nicolae Badea-Ionuţ Negoiţă: 1,8 milioane cash, restul în apartamente

Propunerea de plată a lui Negoiţă pentru Badea a fost împărţirea sumei totale în două tranşe egale, de 1,8 milioane de euro. O parte cash, cealaltă urmând a fi plătită în natură, respectiv în apartamente pe care Negoiţă le-a construit în complexele rezidenţiale pe care le deţine. La preţul pieţei şi în urma unei evaluări autorizate!

Nicu Badea a acceptat în cele din urmă propunerea lui Negoiţă, care l-a "înmuiat" pe acesta folosind în negocieri interesul clubului Dinamo, atingându-i astfel coarda sensibilă a fostului şef al "câinilor". Aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, inclusiv atunci când Dinamo a fost la un pas de a fi expulzată din "Ştefan cel Mare" pentru că Negoiţă a uitat să plătească chiria de 4 ani.

"Noiembrie 2017! Este pentru ultima oară când mai accept amânări", a fost mesajul final transmis de Badea către birourile de la RIN ce a dezamorsat bomba care ar fi aruncat haita lui Contra în aer. Şi visele lui Negoiţă.

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775
Meteo