Sport

Nicolae Badea, răspuns dur pentru Răzvan Zăvăleanu în scandalul „renta viageră Hîldan”: „Denaturează cu rea intenție adevărul! Gestul Computerland a fost, este și va rămâne unul pur și curat!”

Nicolae Badea i-a răspuns în forță administratorului juridic al lui Dinamo, după declarațiile legate de „Unicul Căpitan”, Cătălin Hîldan.
09.11.2022 | 13:30
Nicolae Badea raspuns dur pentru Razvan Zavaleanu in scandalul renta viagera Hildan Denatureaza cu rea intentie adevarul Gestul Computerland a fost este si va ramane unul pur si curat
Nicolae Badea l-a pus la zid pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al lui Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Badea este singurul care are dreptul de a mai folosi imaginea „Unicului Căpitan”. Fostul președinte al lui Dinamo scoate la lumină adevărul după ce a fost acuzat pe nedrept de Răzvan Zăvăleanu că primește reclamă în schimbul pensiei viagere pe care i-a plătit-o regretatului Marin Hîldan.

Declarațiile neadevărate făcute de Răzvan Zăvăleanu l-au supărat pe Nicolae Badea

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a vorbit la Playsport despre situația cu privire la drepturile pentru imaginea lui Cătălin Hîldan: „Vreau să vă mai spun un anumit lucru. Din 2014, de când a preluat obligația unei plăți către familia Hîldan, de rentă viageră, și până la intrarea în procedura de insolvență, Dinamo și-a respectat această obligație.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pentru că acest lucru devenise imposibil din punct de vedere legal (n.r. procesul de reorganizare judiciară nu ar permite astfel de plăți), această obligație s-a dorit a fi preluată de către DDB, însă acest lucru nu s-a putut întâmpla.

Ce s-a întâmplat, în schimb, a fost plătită obligația de domnul Badea, dar, subliniez, pentru a fi acoperită această obligație, s-a încheiat un contract de publicitate între SC Dinamo 1948 SA și Computerland. Computerland a primit publicitate și a plătit, mai departe, în numele lui Dinamo acea rentă”, a explicat oficialul dinamovist. Numai că aceste declarații nu au fost deloc bine primite de către Nicolae Badea, care i-a răspuns printr-un comunicat de presă tăios.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea, comunicat devastator la adresa lui Răzvan Zăvăleanu: „O nouă reprezentație sordidă de PR a administratorului juridic”

Nicolae Badea nu l-a iertat pe Răzvan Zăvăleanu, iar fostul conducător din Ștefan cel Mare a pus tunurile pe administratorul judiciar al lui Dinamo:

„SIMBOLUL „CĂTĂLIN HÎLDAN” SAU CÂND ADEVĂRUL GENEREAZĂ ÎNCREDERE.

Pentru istoria și apartenența la marea familie Dinamo, numele Hîldan reprezintă cu totul altceva, exact opusul a ceea ce s-a mediatizat în ultimele zile în legătură cu familia Hîldan, interviurile și articolele din mass-media transformând un simbol al istoriei recente a lui Dinamo într-un subiect de cancan și o nouă reprezentație sordidă de PR ale administratorului judiciar și administratorului special, ale căror roluri și prerogative sunt cu totul altele decât prezențele constante, dese și dezamăgitoare din mass-media”.

ADVERTISEMENT

Badea a lămurit subiectul cu privire la suma de bani pe care o primea tatăl lui Cătălin Hîldan„O corectă informare a publicului, dar totodată reflectarea și prezentarea adevărului în legătură cu pensia viageră primită de regretatul Marin Hîldan, în urma tragicei dispariții a “Unicului Căpitan”, nu poate avea drept punct de plecare decât anul fatidic 2000. Pensia viageră decisă de Consiliul Director al FC Dinamo și acordată din anul 2000, ca semn de recunoștință pentru ceea ce a însemnat și înseamnă simbolul Cătălin Hîldan pentru istoria lui Dinamo, a reprezentat și reprezintă infinit mai puțin decât devotamentul uriaș și apartenența totală arătate de Cătălin Hîldan pentru culorile și istoria FC Dinamo.

Măsurile dispuse în anul 2000, după tragica dispariție a simbolului dinamovist, au inclus o componentă financiară acordată familiei Hîldan, Peluza Nord să poarte numele de “Peluza Cătălin Hîldan”, retragerea tricoului cu nr. 11 purtat de regretatul Hîldan și, totodată, realizarea Statuii lui Cătălin Hîldan din fața stadionului Dinamo. De-a lungul celor 20 de ani, mai exact până în iunie 2020, când Dinamo 1948, reprezentată într-un mod nedemn de domnul Răzvan Zăvăleanu, a sistat efectuarea plăților în legătură cu componenta financiară, puține lucruri sau chiar deloc au fost mediatizate privind acest aspect, mai degrabă de natură intimă din viața clubului alb-roșu. Și în semn de recunoștință și apreciere față de numele Hîldan, ar fi trebuit să rămână așa! Pensia viageră încasată de regretatul Marin Hîldan avea mai mult o valoare sentimentală, nicidecum un efort financiar, așa cum au reușit unele persoane, într-un mod total dezamăgitor, să o prezinte și să o transpună către public”, a spus lucrurilor pe nume Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea desființează conducerea lui Dinamo: „Acțiune care se înscrie în lungul șir decizional, abundând de elemente și triste și reprobabile, luate de noii și efemerii reprezentați legali ai lui Dinamo”

Nicolae Badea îi atacă pe toți cei din conducerea lui Dinamo și îl arată cu degetul pe același Răzvan Zăvăleanu: „Preluarea componentei financiare (pensia viageră) de către societatea Computerland a fost decisă de îndată și cu efect imediat la plată, în urma unei simple informări. Și a confirmării din partea Administratorului judiciar, același Răzvan Zăvăleanu, cum că un club cu istoria lui Dinamo își poate «scufunda» și «afecta viitorul» prin continuarea plăților în legătură cu respectiva componentă financiară, acțiune care se înscrie în lungul șir decizional, abundând de elemente triste și reprobabile, luat de noii și efemerii reprezentanți legali ai lui Dinamo 1948.

Gestul de preluare a componentei financiare de către Computerland a fost, este și va rămâne unul pur și curat, un gest omenesc fără nici o contraprestație financiară și/sau comercială din partea lui Dinamo 1948, așa cum s-a prezentat tendențios în media, printr-o răstălmăcire și o regretabilă rescriere a adevărului și a realității, dar totodată o detractare generată și promovată de către reprezentantul judiciar al lui Dinamo, același Răzvan Zăvăleanu. În încheiere, nu pot decât să-mi exprim părerea de rău și profundul regret că numele Hîldan a fost readus în atenția publicului într-o asemenea manieră, să reconfirm firesc că gestul de omenie continuă, dar fără a intra în alte detalii, lăsând ca discreția și bunul simț în exprimare și acțiuni să aibă întâietate, așa cum o cere decența”.

Nicolae Badea îl acuză de minciună pe Răzvan Zăvăleanu: „Reprezentantul RTZ denaturează cu rea intenție adevărul!”

Ba, mai mult, Nicolae Badea îl acuză public de minciună pe Zăvăleanu: „Reprezentantul RTZ denaturează cu rea intenție adevărul! Computerland nu a solicitat și nici nu a primit servicii de publicitate din partea lui Dinamo 1948, așa cum s-a afirmat în mod scandalos de către același Răzvan Zăvăleanu. “Ajutorul acordat de Dinamo familiei Hîldan a fost respectat de club la literă. Iar când domnul Badea a preluat obligația plății, întrucât DDB nu a putut să preia acest detaliu, am încheiat un contract de publicitate între club și firma dânsului.

Computerland a primit publicitate și a plătit, mai departe, în numele lui Dinamo acea rentă.” SC DINAMO 1948 nu a ”respectat” nici la literă, nici la cifre acel ajutor pe care îl numește, fără minimum de respect, “ACEST DETALIU”. O exprimare nefericită care nu poate fi tradusă decât prin disprețul și dezinteresul aceluiași efemer Răzvan Zăvăleanu pentru un nume cât o istorie, Cătălin Hîldan”, se concluzionează în amplul comunicat.

Cristi Hîldan: „În anul 2000, propunerea ca părinții mei să primească renta viageră a venit de la domnul Badea”

Cristi Hîldan, fratele regretatului Cătălin Hîldan, este poate cel mai în măsură să clarifice lucrurile în tot acest conflict iscat de Răzvan Zăvăleanu pe tema „rentei viagere”.

„Despre renta viageră, pe care părinții mei o încasau din partea clubului, discuție pe care domnul Zăvăleanu a deschis-o, mă simt nevoit să clarific anumite aspecte. Până acum, eu nu am pomenit absolut nimic, nu m-ați auzit vreodată, nu m-am plâns. Nici eu, nici tatăl meu. În primul rând, eu și tatăl meu nu am știut de discuțiile legate de înțelegerea dintre domnul Badea, Dinamo, Computerland, tot ce afirmă domnul Zăvăleanu.

Domnul Badea s-a oferit să suporte această rentă, ne-a spus că așa e normal, deoarece în trecut, în anul 2000, după moartea lui Cătălin, renta a fost propunerea sa în Consiliul de Administrație, echivalentul a 500 de dolari pentru ambii părinți. Eu cu tata am mers și am semnat o hârtie, asta a fost tot, fără să știm de alte înțelegeri”, a declarat Cristi Hîldan pentru Playsport.

ADVERTISEMENT