Sport

Lovitură grea pentru Dinamo: Nicolae Badea se retrage din Programul DDB! „Da, e adevărat. Eu mă opresc aici!” Exclusiv

Dinamo se afundă într-o groapă fără ieșire. FANATIK a aflat că omul de care se leagă cele mai mari succese al „câinilor”, Nicolae Badea, a decis să nu mai sprijine Programul DDB.
29.09.2022 | 09:30
Lovitura grea pentru Dinamo Nicolae Badea se retrage din Programul DDB Da e adevarat Eu ma opresc aici Exclusiv
Nicolae Badea, cel care ani de zile a sprijinit cu milioane de euro pe Dinamo, a hotărât să facă un pas înapoi, dezamăgit și el de ce se întâmplă în jurul grupării „alb-roșie”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicolae Badea i-a ajutat foarte mult pe suporterii grupați în „Programul DDB” în încercarea de a salva situația ”câinilor”. Asta în ciuda faptului că omul de afaceri se află și în fruntea CS FC Dinamo, echipa aflată pe locul 1 în Liga 4.

Veste proastă pentru Dinamo: Nicolae Badea, membru VIP, se retrage din Programul DDB: „Mă opresc aici!”

Nicolae Badea a fost unul dintre primii oameni care s-a înscris în Programul DDB, în încercarea de salvare a lui Dinamo. El a intrat ca membru VIP, plătind o cotizație anuală de 1.948 de euro pe toată perioada în care a fost parte din Program. În plus, mai ales în pandemie, a avut o contribuție însemnată la bugetul clubului, prin achiziționarea a mii de bilete virtuale atunci când au fost puse în vânzare la meciurile lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Acum, însă, din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru, șeful de la Computerland a luat decizia de a se retrage din DDB.

Contactat de FANATIK, fostul președinte al clubului din Șoseaua „Ștefan cel Mare” a confirmat informația, dar nu a dorit să ofere prea multe explicații pentru această decizie. El este convins că sunt alți mulți dinamoviști care vor suplini ieșirea sa din DDB.

ADVERTISEMENT

Da, e adevărat, mă retrag din Programul DDB ! Sunt sigur că vor veni în locul meu alți dinamoviști care să construiască un viitor mai bun acestei grupări. Eu mă opresc aici!

Am achitat în avans cotizația VIP pe tot anul, sper să le folosească mica mea contribuție. Programul DDB a avut multe momente când merită aplauze, dar și acțiuni mai puțin inspirate… Le urez mult succes!”, a declarat Nicolae Badea în exclusivitate pentru FANATIK.

Nicolae Badea, dezamăgit de atacurile sub centură: „Nu am nevoie să mă valideze nimeni că sunt dinamovist”

Nicolae Badea, care a deplâns într-un interviu acordat FANATIK retrogradarea ”câinilor” în Liga 2 Casa Pariurilor, îi va notifica foarte curând pe conducătorii din DDB de această retragere.

ADVERTISEMENT

Fostul acționar s-a arătat dezamăgit de faptul că după retrogradare au existat voci care l-au învinovățit pentru situația critică în care a ajuns Dinamo. ”Eu știu cel mai bine cum m-am implicat concret la Dinamo în ultimii ani, cu cifre cu multe zerouri pe hârtie, bani, nu vorbe goale, așa că nu am nevoie să mă valideze nimeni dacă sunt sau nu dinamovist”, spunea Badea în vară pentru site-ul nostru.

Tot atunci, Nicolae Badea afirma că nu va întoarce niciodată spatele clubului pe care îl iubește cel mai mult. Între timp, situația a devenit insuportabilă și omul de afaceri a decis că este mai bine să-și retragă ajutorul pentru DDB.

ADVERTISEMENT

Declinul a început la scurt timp după demiterea lui Mircea Rednic. Fani celebri ai „câinilor” au ieșit din programul DDB

Nicolae Badea nu este singurul nume important care a hotărât să-și retragă sprijinul financiar din Programul DDB. La finalul anului trecut, Dan Capatos, cunoscutul prezentator TV și fan înfocat al lui Dinamo, a luat o decizie asemănătoare.

Capatos a explicat pentru FANATIKmomentul care l-a făcut să nu mai susțină acest proiect s-a petrecut la meciul pierdut în deplasare cu CS Mioveni. Atunci, la întoarcerea spre Capitală, fanii furioși l-au dezbrăcat de tricou pe Deian Sorescu, iar mai apoi au oprit autocarul echipei pe autostradă și i-au apostrofat violent pe jucători.

Un alt moment delicat s-a petrecut după ce Iuliu Mureșan a decis la finalul lui 2021 să-l dea afară pe Mircea Rednic. Acel cutremur a stârnit un val de critici din partea fanilor, iar mulți dintre aceștia și-au anunțat ieșirea din programul DDB.

Cea mai mare lovitură a venit în februarie, atunci când președintele Asociației Doar Dinamo București, Cristi Hîldan, a anunțat că nu va candida la următoarele alegeri și că se retrage definitiv din Consiliul de Administrație. Fără să-și justifice decizia, fratele legendei dinamoviste Cătălin Hîldan a spus doar că va face un mic pas înapoi.

Nici frații Becali, Giovanni și Victor, nu mai cotizează de mult timp pentru DDB. Cunoscuți ca dinamoviști pur sânge, Giovanni și Victor au renunțat să mai dea bani încă de anul trecut.

Nu mai dau bani la DDB, pentru ce să mai dau? Eu am dat așa, că-s de mic dinamovist, nu vreau să dau și să conducă cine? Un suporter sau ce? De ce să mai dau? Dacă fanii vor să conducă, să aducă ei bani. Să conducă cine se pricepe la fotbal” – Victor Becali

Doar 5.000 de fani-cotizanți mai are DDB. Maximul a fost de 16.500!

Programul DDB lansat de fanii lui Dinamo a fost extrem de lăudat mult timp, deoarece a încercat, și în mare parte a reușit, salvarea de la desființare a echipei. Doar că proiectul și-a pierdut mult din anvergură și nici alegerea lui Eduard Gălan în funcția de președinte nu pare să stopeze trendul descendent.

Asociația Doar Dinamo București a adunat în perioada sa de glorie undeva în jurul a 18.000 de membri, dintre care 16.500 erau cotizanți, dar situația este departe de a fi una roz, mai ales după retrogradarea echipei în Liga 2 Casa Pariurilor.

În acest moment, numărul membrilor din Programul DDB a coborât sub 15.000, dar vestea dramatică vine de la fanii cotizanți, care abia mai ajung pe la 5.000! Și declinul este tot mai abrupt, mai ales că nici rezultatele sportive nu ajută ca suporterii să rămână uniți.

  • 1.948 de euro era cotizația anuală a lui Nicolae Badea la Programul DDB
  • 14.739 de membri mai are Programul DDB în acest moment, dar doar circa 5.000 fiind cotizanți
ADVERTISEMENT