Sport

Nicolae Badea: „Singurul expert pe care CS FC Dinamo îl avea în vedere pentru analiza planului de reorganizare modificat al lui Dinamo 1948 SA era Răzvan Zăvăleanu” Exclusiv

Nicolae Badea l-a ironizat pe Răzvan Zăvăleanu după ce planul de reorganizare modificat al lui Dinamo, propus de acesta, nu a fost aprobat de Tribunalul București.
13.12.2022 | 22:07
Nicolae Badea Singurul expert pe care CS FC Dinamo il avea in vedere pentru analiza planului de reorganizare modificat al lui Dinamo 1948 SA era Razvan Zavaleanu Exclusiv
Nicolae Badea l-a ironizat pe Răzvan Zăvăleanu după ce planul de reorganizare modificat al lui Dinamo, propus de acesta, nu a fost aprobat de Tribunalul București. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a respins azi „cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti”, conform portal.just.ro. Nicolae Badea l-a ironizat pe administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu după acest eșec.

Nicolae Badea: „Singurul expert pe care CS FC Dinamo îl avea în vedere pentru analiza planului de reorganizare modificat al lui Dinamo 1948 SA era Răzvan Zăvăleanu”

Dinamo 1948 SA poate face apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă”, conform sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Instanța a hotărât data de 6 februarie 2023 drept termen pentru continuarea procedurii de insolvență. Ceea ce înseamnă că dacă nu se vor găsi surse de finanțare pentru respectarea plăților prevăzute în planul inițial de reorganizare, Dinamo 1948 SA va intra în faliment.

În aceeași hotărâre a instanței se respinge „cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Șerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului în condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată. Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Șerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București”.

ADVERTISEMENT

Hotărâre logică dincolo de orice cod juridic sau prevedere legală pentru că acea cerere a creditorilor privind expertul menționat mai sus și-a pierdut subiectul în condițiile în care instanța a respins planul de reorganizare modificat propus de Răzvan Zăvăleanu, pe care vi l-a prezentat în detaliu FANATIK.

FANATIK l-a contactat pe Nicolae Badea, dar acesta n-a vrut să comenteze, singurul răspuns pe care l-a dat, referitor la numele expertului pe care îl solicitase, alături de Dorin Șerdean și Cornel Țălnar, vizându-l, cu ironie pe administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

„Singurul expert pe care CS FC Dinamo îl avea în vedere pentru analiza planului de reorganizare modificat al lui Dinamo 1948 SA era Răzvan Zăvăleanu” – Nicolae Badea

Suporterii înscriși în Programul DDB, singuri împotriva datoriilor lui Dinamo

Situația creată de hotărârea de azi a Tribunalului București, continuarea procedurii de insolvență după planul inițial de reorganizare, începând din 6 februarie anul viitor, pune o presiune imensă pe suporterii înscriși în Programul DDB, creat și administrat de APCH (Asociația Peluza Cătălin Hîldan), singurii care au susținut în ultimul timp și susțin în continuare pe Dinamo 1948 din punct de vedere financiar.

Din anul 2020 până acum, APCH a împrumutat pe Dinamo cu nu mai puțin de 17.408.063 lei (aproximativ 3.523.900 de euro), conform playsport.ro. Acești bani plus cei 550.000 de euro cu care a păcălit Pablo Cortacero întreaga suflare dinamovistă în 2020 sunt tot sprijinul financiar al acționarilor lui Dinamo în ultimii doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Acționarii lui Dinamo

  • Dorin Șerdean prin Lotus Perfect Products SRL – 72,895 %
  • APCH – 20,061%
  • Nicolae Badea prin CS FC Dinamo – 7,031%
  • Cornel Dinu – 0,013%

„Este nevoie de un nou plan de reorganizare, în opinia mea, care să fie depus cât mai urgent, să fie acceptat de toate părțile și să fie cât mai puțin contestabil în fața instanței. În paralel, trebuie găsite și soluții de finanțare” – Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, la Digi Sport

ADVERTISEMENT