Hotnews

Nicolae Bănicioiu: “Mulţi pacienţi au fost identificaţi după rămăşiţele de obiecte personale.”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a acordat noi declaraţii în care explică în ce stare sunt acum cei 134 de pacienţi internaţi, dar şi ce face starea lor una deosebit de gravă....
03.11.2015 | 17:59
Nicolae Bănicioiu:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a acordat noi declaraţii în care explică în ce stare sunt acum cei 134 de pacienţi internaţi, dar şi ce face starea lor una deosebit de gravă.

Nicolae Bănicioiu a subliniat faptul că starea de sănătate a celor 134 de tineri care sunt în acest moment internaţi în spitale este dificilă, din cauza compuşilor foarte toxici din fumul pe care l-au inhalat. 88 de oameni sunt, în prezent, în stare foarte gravă şi critică.

“Nu vorbim doar de leziunile traumatice, ci de asocierea cu acel compus chimic. Nu îmi explic cum era antifonat acel club de a dat un asemenea cocktail chimic. Leziunile sunt atipice, foarte grave, de aceea mulţi pacienţi sunt în stare foarte gravă şi critică.

În primă fază a fost foarte dificilă identificarea oamenilor, nu mai semănau cu ce ştiau familiilor lor, iar identificarea, ca să vă dau un exemplu, s-a făcut pe rămăşiţe de obiecte personale. În acest moment nu mai există pacienţi neidentificaţi.

Şi colegii de afară mi-au spus că foarte puţine ţări ar fi putut prelua astfel ce pacienţi. În primă fază am avut 180 de pacienţi, astăzi vorbim de 134, în continuare 88 dintre ei rămân în stare critică. Restul au perspective mai bune.

Dar nu vorbim de 180 de pacienţi obişnuiţi, e ca şi cum ar fi fost peste 1. 500 de răniţi. Bătălia este încă la început, în multe spitale începe partea chirurgicală. La Spitalul de Arşi deja a început. E o bătălie pe care sperăm să o treacă cei mai mulţi dintre cei 88. (n.r în stare critică). Nu vorbim de optimism în momentul de faţă.

Eu personal am făcut, alături de colegii mei, tot ce am ştiut mai bine. Normal că sunt limite de ordin uman, nimeni nu a luat în calcul aşa ceva vreodată”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Sursă: www.libertatea.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri