Life

Nicolae Botgros, distrus de durere, la un an de la moartea Lidiei Bejenaru: “Nu mi-aș dori să simtă cineva această pierdere imensă”

Nicolae Botgros este distrus de durere, la un an de la moartea Lidiei Bejenaru, partenera sa de viață. Cei doi au fost căsătoriți timp de jumătate de secol.
27.07.2022 | 14:49
Nicolae Botgros distrus de durere la un an de la moartea Lidiei Bejenaru Nu mias dori sa simta cineva aceasta pierdere imensa
Nicolae Botgros, distrus de durere, la un an de la moartea Lidiei Bejenaru. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Botgros a publicat un mesaj pe rețelele sociale, la un an de la moartea Lidiei Bejenaru, fiind încă distrus de durere. Artistul încă nu a trecut peste pierderea ființei iubite.

Nicolae Botgros, distrus de durere, la un an de la moartea Lidiei Bejenaru

Pe 26 iulie s-a împlinit un an de la moartea Lidiei Bejenaru, care a fost răpusă de o boală cruntă. Solista a avut cancer și a fost operată de trei ori într-o singură săptămână, înainte ca organismul ei să cedeze.

ADVERTISEMENT

Cântăreața avea 68 de ani la momentul decesului. A fost căsătorită cu Nicolae Botgros timp de 50 de ani și a avut o carieră muzicală de peste patru decenii.

Nicolae Botgros încă nu a trecut peste pierderea soției și a publicat un mesaj dureros în mediul online.

ADVERTISEMENT

Interpretul își amintește cu lux de amănunte dimineața de 26 iulie 2021, atunci când medicii de la spital l-au sunat pentru a-i da vestea tristă.

În plus, deși oamenii încearcă să-l încurajeze și îi spun să meargă înainte, Nicolae Botgros încă suferă foarte mult după decesul persoanei care i-a fost alături timp de cinci decenii.

ADVERTISEMENT

“A trecut un an fără Liduța. Nici nu știu cum să numesc această zi, 26 iulie 2021, ora dimineții 6:15 minute, când m-a telefonat de la spitalul unde a fost internată soția mea Lidia și mi-au dat vestea că Liduța ne-a părăsit pentru totdeauna.

Nu mi-aș dori să simtă cineva această mare durere, pierdere imensă, omenească. Un lucru este cert: că cei 50 de ani de căsnicie au fost și fericiți. (…)

ADVERTISEMENT

Știu și primesc acel sfat: Fii tare, vremea tratează și mergem înainte. Daaa, știu foarte bine, dar sufletul nu va uita și suferă enorm de mult.”, a scris dirijorul pe pagina sa de Facebook, în dreptul câtorva imagini cu regretata Lidia Bejenaru.

Cine a fost Liida Bejenaru

Lidia Bejenaru a fost o cunoscută interpretă de muzică populară din Republica Moldova. A fost solistă a Orchestrei Naționale de muzică populară “Lăutarii”.

Soția lui Nicolae Botgros a avut o carieră de aproximativ 45 de ani pe scenă. S-a născut la data de 3 mai 1953 în localitatea Țiplești din raionul Sîngerei.

Cântăreața a terminat studiile la Școala de Iluminare Culturală “Elena Sârbu” din Soroca. Artista a compus singură versurile pentru cele mai multe cântece din repertoriul său.

După 20 de ani de activitate scenică, a apărut primul și singurul disc al interpretei, “M-a cuprins un dor de mamă”.

ADVERTISEMENT