Life

Nicolae Botgros, în doliu: “O veste tulburătoare. Adio, prietene”

Nicolae Botgros este în doliu. Renumitul dirijor din Republica Moldova a pierdut un prieten apropiat, care a fost și un cântăreț apreciat de muzică lăutărească.
08.04.2022 | 09:48
Nicolae Botgros in doliu O veste tulburatoare Adio prietene
Nicolae Botgros este în doliu. Sursa foto: zdg.md
ADVERTISEMENT

Doliu pentru Nicolae Botgros, dar și în muzica lăutărească, după ce un bun prieten al artistului s-a stins din viață. Dirijorul a făcut anunțul trist în mediul online.

Nicolae Botgros este în doliu

Anatol Ciobanu, interpret de muzică lăutărească, și-a pierdut viața recent, iar Nicolae Botgros a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Artistul este devastat, mai ales că cei doi se cunosc de mult timp și au copilărit împreună. Soțul regretatei Lidia Bejenaru a scris un mesaj emoționant după pierderea suferită.

„O veste tulburătoare ce ne-a zguduit sufletele și ne-a lăsat mai săraci ca Lăutari.. El, Anatol Ciobanu, care a fost mare Lăutar, magic și cu o mare bogăție lăutărească , moștenea de la marii lăutari ai regiunii de Nord de la Edinet:

ADVERTISEMENT

Dumitru Ciobanu – tatăl lui Anatol ( zis Mechiu), Coca, Chira Stângaci, Brașoveanu, Banu , Dobrogeanu, Lachei ș.a.

Azi îi spunem Adio, prietene ce-am copilărit împreună de la 15 ani și jumătate .. Am învățat împreună la Soroca. Condoleanțe lui Victor și celor care l-au cunoscut…Dumnezeu să-l ierte”, a scris artistul pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Nicolae Botgros a suferit o intervenție chirurgicală în Germania

În urmă cu câteva luni, Nicolae Botgros a fost operat în Germania. Dirijorul s-a confruntat cu o problemă pe care o avea de mai mult timp, dar care s-a agravat din cauza stresului și a stilului de viață alert.

Artistul a fost operat de cataractă, care i-a afectat unul dintre ochi. Nicolae Botgros risca să-și piardă vederea din cauza acestei boli.

ADVERTISEMENT

„Nu e un secret, chiar acum m-am întors de la Munchen, m-am operat de cataractă, era avansată pe fond de stres. Acum sunt foarte bine, văd lumea altfel.”, a declarat artistul în cadrul emisiunii Prima Oră, difuzată de postul TV Prima 1 Moldova, la finalul lunii ianuarie.

Nicolae Botgros a avut de două ori COVID-19. Prima dată s-a infectat la finalul lui 2020 și a făcut o formă gravă. A doua oară s-a infectat cu coronavirus la începutul acestui an, însă a avut simptome mai ușoare, dat fiind faptul că a fost vaccinat cu schema completă.

Anul trecut, Nicolae Botgros și-a pierdut soția, Lidia Bejenaru, care a murit din cauza unei boli incurabile. Dirijorul a spus că nu mai are de gând să-și refacă viața în urma pierderii cumplite pe care a suferit-o.

ADVERTISEMENT