Life

Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa. Ce mesaje a primit maestrul în ziua în care a împlinit 69 de ani

Încă de dimineață, maestrul Nicolae Botgros a primit zeci de mesaje cu ocazia zilei de naștere. Din păcate, acesta este primul an în care artistul nu o mai are alături pe soția sa.
25.01.2022 | 16:37
Nicolae Botgros prima aniversare fara sotia sa Ce mesaje a primit maestrul in ziua in care a implinit 69 de ani
Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Botgros a împlinit 69 de ani. Maestrul nu a fost uitat de prieteni.

Sofia Vicoveanca, Paula Seling sau Niculina Stoican sunt câțiva dintre artiștii care i-au trimis mesaje cu această ocazie.

Acesta este primul an în care cunoscutul artist își sărbătorește ziua de naștere fără soția sa.

ADVERTISEMENT

Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa. Ce mesaje a primit maestrul în ziua în care a împlinit 69 de ani

Maestrul Nicolae Botgros a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani. Încă de la primele ore ale dimineții, acesta a primit zeci de mesaje de la artiști cunoscuți.

“Azi este ziua când îl sărbătorim pe maestrul Nicolae Botgros…Să ne trăiți mulți ani cu sănătate, putere, cu mângâiere de la Bunul Dumnezeu, liniște sufletească deplină…Tot ce-i mai bun și frumos pe lume să-ți treacă pragul sufletului …LA MULȚI ANI – FERICIȚI!”, i-a scris Sofia Vicoveanca.

ADVERTISEMENT

“Azi este ziua de naștere a Maestrului Nicolae Botgros, un mare artist, muzician și prieten. Sunt onorată ca am ocazia sa colaboram atât de strâns și îi doresc, din toată inima, tot ce e mai bun și mai frumos.

Îmbrățișări din tot sufletul meu. La mulți ani, Maestre!”, i-a transmis și Paula Seling.

“La mulți ani, tăticule. Te iubim enorm și ne mândrim cu tine. Astăzi, îți dorim sănătate, pace, fericire, bunăstare și succes în toate. Fie ca în viață să nu ai motive de tristețe și dezamăgiri, iar fiecare zi să fie norocoasă și fericită”, a scris și fiul acestuia, Corneliu Botgros.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul an în care cunoscutul dirijor își sărbătorește ziua fără soția sa. Cunoscuta interpretă de muzică populară, Lidia Bejenaru Botgros a murit în vara anului trecut din cauza unei boli nemiloase.

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros s-a născut în anul 1953 în satul Badicu Vechi, Cahul, Republica Moldova, într-o familie de lăutari. La vârsta de șapte ani a mers la Școala de muzică din Cahul, dar nu a putut să-și continue studiile din lipsa banilor și a început să cânte alături de fratele său la nunți. Mai târziu, a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală.

ADVERTISEMENT

Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost Ciocârlia de la Edineț, pentru ca mai apoi să se mute la Joc. În anul 1973 a decis să meargă la Chișinău și a devenit violonist în orchestra Mugurel a Filarmonicii.

În 1978 a fost numit conducătorul orchestrei Populare Lăutarii. De-a lungul anilor a înregistrat două albume și a colaborat cu zeci de artiși renumiți.

ADVERTISEMENT