News

Nicolae Ciucă, anunț important pentru milioane de români. Prețul lemnelor de foc, plafonat de Guvern

În debutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat plafonarea prețului lemnelor de foc. S-au luat decizii și în ceea ce privește brichetele și peleții.
05.10.2022 | 12:13
Nicolae Ciuca anunt important pentru milioane de romani Pretul lemnelor de foc plafonat de Guvern
Guvernul a plafonat prețul lemnelor de foc la 400 de lei pe metru cub. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru a veni în sprijinul a milioane de gospodării din țară, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a anunțat măsuri importante în privința tarifelor pentru lemnele de foc.

Guvernul a plafonat prețul lemnelor de foc la 400 de lei pe metru cub. Tarifele pentru brichete și peleți

Până la 1 martie 2023, Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 400 lei pe metru cub, a declarat, miercuri, premierul Ciucă.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, proiectul de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului arăta că prețul va fi plafonat la 500 lei pe metru cub.

Șeful Executivului a anunțat și decizii în privința brichetelor și a peleților din lemn. Conform lui Nicolae Ciucă, toate aceste măsuri vor veni în sprijinul a peste 3 milioane de gospodării din România.

ADVERTISEMENT

”O să începem cu prima decizie importantă, o decizie așteptată de milioane de români. Astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. Este o decizie așteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc.

În acest sens, vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA.

ADVERTISEMENT

Încă o dată, este o măsură pe care am discutat, o aprobăm astăzi în Guvern, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

România va sprijini cu lemne de foc Republica Moldova

În ședința de Guvern de la mijlocul acestei săptămâni, premierul Nicolae Ciucă a mai precizat că țara noastră va acorda un ajutor Republicii Moldova, constând în 130.000 de metri cubi de lemne de foc.

ADVERTISEMENT

”Ținând cont, de asemenea, de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, astăzi aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT