News

Ce se întâmplă cu programul Prima Casă. Anunţul lui Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț referitor la desfășurarea programului Prima Casă din anul ce va veni. De asemenea, el a anunțat măsuri pentru a atenua creșterea prețului la energie termică.
17.12.2021 | 10:48
Ce se intampla cu programul Prima Casa Anuntul lui Nicolae Ciuca
ADVERTISEMENT

Premierul României a anunțat noi măsuri care se vor adopta în țara noastră, începând cu 1 ianuarie 2022.

Astfel, prim-ministrul a anunțat că va fi redus TVA-ul în cazul energiei termice, dar și pentru programul Prima Casă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, anunț despre Prima Casă

Nicolae Ciucă a dat o veste bună pentru românii care vor să aplice pentru programul Prima Casă în anul ce va veni.

Acesta a precizat că TVA-ul va fi de 5% pentru o singură locuință ce costă mai mult de 450.000 de lei, dar mai puțin de 700.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, în completarea programului Prima Casă, stabilim o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare depăşeşte suma de 450.000 de lei dar nu depăşeşte suma de 700.000 lei”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Ce anunță premierul despre buget

Nicolae Ciucă a precizat că bugetul României va fi unul „echilibrat şi responsabil”, iar fundamentul acestuia va fi protejarea cetățeanului și a veniturilor sale, mai ales în cazul celor care se încadrează în categoria vulnerabilă.

ADVERTISEMENT

„Din discuţiile pe care le-am avut şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, fundamentat pe mai multe coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparţin unor categorii vulnerabile care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a spus premierul.

Măsuri puse în aplicare de la 1 ianuarie 2022, anunțate de premier

Una dintre măsuri face referire la reducerea TVA la 5% pentru energia termică.

În această categorie vor intra atât persoanele fizice, care vor beneficia de scăderea taxei pe valoare adăugată, cât și anumite instituții publice, inclusiv spitalele sau școlile.

ADVERTISEMENT

Această măsură va fi aplicată doar pe perioada iernii, și nu tot timpul anului, a precizat prim-ministrul.

„În şedinţa de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022, să fie aplicată cotă a taxei pe valoare adăugată de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea impactului creşterii preţurilor”, a spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT