News

Camera de Comerț și Industrie a României: ”Je suis Ciucă!”. Premierul, apărat în scandalul plagiatului din teza de doctorat. Cum explică Daraban gestul. Update

Premierul Nicolae Ciucă este apărat în scandalul plagiatului privind teza sa de doctorat. Camera de Comerț și Industrie a României a transmis un mesaj puternic de susținere pentru șeful Executivului.
19.01.2022 | 15:45
Camera de Comert si Industrie a Romaniei Je suis Ciuca Premierul aparat in scandalul plagiatului din teza de doctorat Cum explica Daraban gestul Update
ADVERTISEMENT
19-01-2022
13:46

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, explică mesajul de susținere pentru Nicolae Ciucă

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a avut o primă reacție după ce instituția pe care o conduce a emis un mesaj de susținere pentru premierul Nicolae Ciucă, în scandalul acuzațiilor de plagiat.

Într-o declarație pentru Hotnews, Daraban nu vede deloc ca fiind nelalocul lui comunicatul CCIR.

Președintele Camerei afirmă că i se pare deplasat să te iei de o chestie din trecut, făcând următoarea paralelă: ”e ca aresturile alea ale DNA pentru o faptă de acum 10 ani când, nu știu, e vreun denunțător de serviciu”.

Prin mesajul comunicatului ”Je suis Ciucă”, Daraban spune să s-a făcut un apel la stabilitate

”Ce-am vrut în acest mesaj pe care l-au făcut băieții mei de la comunicare: apel la stabilitate. O stabilitate guvernamentală, dacă vreți. De aceea nici nu reușim în mare parte, tocmai prin frânturi de mandat, prin tot felul. Eu de când sunt la Cameră discut probabil cu al 11-lea prim-ministru.

Mi se pare deja prea mult pentru România. De aceea există incoerența asta când vorbim de fonduri europene, de investiții. Suntem prea destabilizați. Am dus democrația la o extremă dintr-asta, în care am dat-o în destabilizare politică.

Noi vrem normalitate. O continuitate, cât de cât, dacă se poate, mai ales că știm că până în 2024 nu-s alegeri și noi aveam mari speranțe de la ciclul acesta electoral 2020 – 2024, în sfârșit 4 ani fără alegeri că ne-am săturat”, a mai afirmat șeful CCIR.

O instituție importantă din România sare în apărarea lui Nicolae Ciucă, la o zi după ce în presă au apărut informații legate de faptul că premierul și-ar fi plagiat teza de doctorat.

Într-un mesaj postat pe site-ul oficial, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) scrie că ”românii s-au săturat de atacuri sterile, de dezvăluiri și detractori”.

ADVERTISEMENT

Instituția face un apel public și cere ca primul-ministru să fie judecat ”pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”.

Camera de Comerț și Industrie a României, alături de premier în scandalul plagiatului: ”Je suis Ciucă!”

În comunicatul dat publicității miercuri și intitulat sugestiv ”Je suis Ciucă!”, Camera de Comerț și Industrie a României notează că s-a săturat de ”atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

ADVERTISEMENT

”Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

ADVERTISEMENT

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”, notează CCIR.

CCIR: ”Românii s-au săturat de atacuri sterile, de dezvăluiri și detractori”

Instituția mai scrie că cetățenii ”s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă”.

ADVERTISEMENT

”Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte.

Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, se încheie comunicatul emis de Camera de Comerț.

Reamintim că marți, 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, în PressOne, că Nicolae Ciucă ar fi plagiat în cel puțin 42 de pagini din teza de doctorat susținută în 2003.

ADVERTISEMENT