News

Nicolae Ciucă, bilanţ la un an de guvernare. Premierul a vorbit despre cele mai grave provocări de securitate de la căderea Cortinei de Fier Video

Guvernul Nicolae Ciucă a împlinit un an. Premierul a făcut bilanţul şi a subliniat principalele provocări din ultimele 12 luni
25.11.2022 | 10:46
Nicolae Ciuca bilant la un an de guvernare Premierul a vorbit despre cele mai grave provocari de securitate de la caderea Cortinei de Fier Video
Nicolae Ciucă, bilanţ la un an de guvernare Foto: gov.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a transmis vineri un mesaj video cu prilejul unui an de guvernare a coaliţiei PNL-PSD-UDMR, trecând în revistă principalele provocări cu care s-a confruntat România în ultimele 12 luni.

Nicolae Ciucă a insistat pe măsurile de protecţie socială

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că a preluat şefia Guvernului în ultimul val al pandemiei de coronavirus, după care a urmat invazia Rusiei în Ucraina, fapt care a generat o criza energetică fără precedent, creşterea galopantă a preţului la carburanţi şi întreruperea lanţurilor de aprovizionare cu materii prime şi alimente.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, inflaţia a cuprins anul acesta întreaga Europă, inclusiv România.

“Priorităţile Guvernului au fost încă din prima zi legate strâns de nevoia de a proteja populaţia şi economia de aceste efecte în lanţ”, a declarat Nicolae Ciucă.

În bilanţul prezentat vineri, premierul a expus măsurile luate de Executiv pentru protejarea populaţiei în faţa acestei crize, arătând că persoanele vulnerabile au fost ajutate prin Pachetul Sprijin pentru România.

ADVERTISEMENT

“Creşterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situaţiei economice dificile şi investiţiile masive  au contribuit la menţinerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă şi a dinamicii creşterii economice”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Totodată, şeful Executivului a mai subliniat că primul buget construit pe programe multianuale va echilibra măsurile de protejare a populaţiei cu cele necesare mediului de afaceri şi va oferi resursele necesare pentru menţinerea în 2023 a trendului pozitiv al economiei, a ritmului investiţiilor care generează locuri de muncă şi garantează finanţarea pachetelor sociale.

ADVERTISEMENT

În discursul său, premierul s-a referit şi la decizia de ridicare a MCV pentru România, luată săptămâna trecută.

“2022 va rămâne anul ridicării MCV, o confirmare a maturităţii atinse de ţara noastră, la 15 de ani de la aderarea la UE. În pofida celor mai mari grave provocări de securitate în regiunea noastră de la căderea Cortinei de Fier, garanţiile primite din partea partenerilor noştri strategici sunt mai puternice ca niciodată, iar apartenenţa noastră la NATO, cea mai importantă organizaţie politico-militară, ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, în discursul său.

ADVERTISEMENT