News

Nicolae Ciucă, despre certificatul verde la locul de muncă. ”Săptămâna aceasta nu va fi adoptat. Parlamentul este în vacanță”

Premierul Nicolae Ciucă transmite că până la finalul acestui an certificatul verde la locul de muncă nu va fi adoptat, deoarece Parlamentul a intrat în vacanță.
29.12.2021 | 16:05
Nicolae Ciuca despre certificatul verde la locul de munca Saptamana aceasta nu va fi adoptat Parlamentul este in vacanta
ADVERTISEMENT

”Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat”, a fost răspunsul premierului, într-o declarație de presă, întrebat fiind dacă până la finalul lui 2021 se va adopta certificatul verde la locul de muncă.

Nicolae Ciucă a reamintit că există o ordonanţă de urgenţă în Parlament, dar și un proiect de lege care prevăd adoptarea actului.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă: ”Decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie”

”Până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate”, a mai declarat premierul, după ce a luat parte la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea liberalului Ion Gheorghe Duca, care a avut loc la Horezu.

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că poartă discuții cu ministrul sănătății pentru a pune la punct toate pregătirile pentru valul 5 al pandemiei.

ADVERTISEMENT

”În fiecare zi discut cu ministrul Sănătăţii tot ceea ce avem de făcut astfel încât să putem să pregătim întreg sistemul sanitar pentru a face faţă noului val şi, desigur, există şi măsurile concretizate într-un plan”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Care ar fi, de fapt, situația certificatului verde la locul de muncă, în Parlament

Conform unor surse politice Hotnews.ro, deja în coaliție nu s-ar mai lua în considerare adoptarea certificatului verde la locul de muncă, mai ales că PSD și PNL nu au mai vrut să-și asume responsabilitatea unor reguli ale implementării proiectului de lege, iar liderii PNL-PSD-UDMR au invocat motive de neconstituționalitate.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis ar fi ordonat ca actul normativ să fie ocolit o perioadă, deoarece în stradă s-ar putea crea noi proteste destul de puternice.

”Subiectul certificatului verde este închis în Coaliție, cel puțin pentru anul acesta. Mesajul dat de președintele Klaus Iohannis este clar în acest sens: nu este momentul să venim cu noi restricții.

ADVERTISEMENT

Există semnale că ar putea fi proteste de stradă puternice dacă vom insista cu introducerea certificatului verde la locul de muncă”, au afirmat surse politice.

Aceleași surse au precizat că s-au creat unele tensiuni în coaliție. După ce președintele a intervenit în acest subiect, social-democrații ar fi spus că așteaptă soluții din partea liberalilor, deoarece ei nu și-ar mai dori să se pronunțe asupra temei.

”Nu se mai implică pe acest subiect și că așteaptă propuneri și soluții din partea liberalilor în acest sens” , potrivit unor voci politice.

ADVERTISEMENT