Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, despre impozitarea progresivă: ”România nu este pregătită. Nu avem digitalizarea necesară”

Nicolae Ciucă spune că România nu este pregătită pentru a aplica impozitarea progresivă. ”Nu avem digitalizarea necesară”
04.06.2024 | 22:06
Nicolae Ciuca despre impozitarea progresiva Romania nu este pregatita Nu avem digitalizarea necesara
Nicolae Ciucă, despre impozitarea progresivă. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Senatului a afirmat, marți, că România nu este pregătită tehnic pentru a aplica impozitarea progresivă deoarece nu are digitalizarea necesară.

”PNL susține cota unică de impozitare”

Întrebat de jurnaliști dacă discuţiile privind impozitarea progresivă vor fi reluate, Nicolae Ciucă a răspuns că deocamdată este dificil de discutat pe această temă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, liberalul a subliniat că PNL este un mare susţinător al cotei unice de impozitare pentru că „şi-a dovedit eficienţa economică”.

„Partidul Naţional Liberal este un susţinător al cotei unice de impozitare şi vom continua să susţinem această măsură, pentru că şi-a dovedit eficienţa economică.

ADVERTISEMENT

Putem să stăm de vorbă cu cei care sunt direct implicaţi în economia României, cu mediul de afaceri şi ei să ne spună care au fost cu adevărat principalele avantaje ale cotei unice şi spaţiul pe care îl mai are în continuare, de valabilitate, cota unică, astfel încât să putem să avem un mediu de afaceri, o economie cu adevărat dobândind un capital consistent.

Până atunci, este dificil de discutat de impozitare progresivă şi avem şi un argument tehnic: nu avem pregătirea necesară, digitalizarea necesară să putem să aplicăm cu adevărat o astfel de măsură”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul unei întâlniri cu membrii PNL din județul Arad.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fim cu picioarele pe pământ”

De asemnenea, președintele Senatului a ținut să menționeze faptul că este foarte greu să estimeze acum un termen când se pot relua discuţiile privind impozitarea proogresivă.

„Discuţiile sunt reluate permanent în aceste analize, idei, dar în momentul de faţă trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să vedem care este realitatea, realitate care trebuie să fie în conformitate cu ceea ce, cu adevărat, aduce beneficiu economiei noastre”, a mai spus preşedintele PNL.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva timp, ministrul PSD al Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că liberalii par să fi uitat că impozitarea progresivă a fost introdusă pentru prima oară de guvernul Brătianu în 1923.

Adrian Câciu a făcut referire la poziția actuală a PNL care susține că renunțarea la cota unică de impozitare ar reprezenta o „linie roșie” pe care nu o poate accepta.

ADVERTISEMENT