Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, despre Las Fierbinți, la lansarea candidaților PNL din Ialomița. „Inițial nu mă uitam”

Ciucă, la PNL Ialomița: „Să vorbim mai puțin de infrastructură și mai mult de educație, sănătate”. Serialul Las Fierbinți, în discurs
15.05.2024 | 21:37
Nicolae Ciuca despre Las Fierbinti la lansarea candidatilor PNL din Ialomita Initial nu ma uitam
Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că „noua normalitate” înseamnă dezvoltarea sistemelor de sănătate și educație / Foto: Facebook, PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vorbit, miercuri, la lansarea candidaților liberali din județul Ialomița, despre realizările administrațiilor PNL, subliniind că trebuie spus oamenilor mai multe despre sănătate și educație decât despre infrastructură. Totodată, Ciucă a vorbit și despre serialul Las Fierbinți.

Realizările administrațiilor liberale

„La nivelul PNL, am spus şi voi spune în continuare, cu riscul de a deveni plictisitor, uitaţi-vă la cum arată localităţile unde avem administraţii preponderent liberale. Toate administraţiile liberale din România cumulat au peste 52% din valoarea fondurilor europene care au intrat în România”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Președintele liberalilor a spus că candidații PNL nu mai trebuie să insiste în fața alegătorilor cu proiecte de infrastructură, ci despre cu se dezvăltă educația și sănătatea pentru că „asta trebuie să fie noua normalitate”.

„Unii edili vin şi spun că au reuşit să facă sisteme de canalizare, sisteme de apă, drumuri. În unele localităţi s-au dezvoltat reţelele de gaze şi spun că au făcut ca şi când ar fi primit banii de la nu ştiu cine. Nu-i adevărat, banii au venit prin proiecte şi programe guvernamentale. Cred că toată lumea s-a săturat să tot audă de aceste proiecte şi aceste programe”, a spus președintele PNL.

ADVERTISEMENT

„Fraţilor, asta trebuie să fie normalitatea”

„Fraţilor, asta trebuie să fie normalitatea! Trebuia să se fi închis demult toate aceste chestiuni. Nu trebuie să mai vorbim acum despre apă, canal, asfalt. Nu astea sunt proiectele şi nu asta trebuie să reprezinte elementele de prioritate în agenda edililor.

Trebuie să vorbească despre cum dezvoltă sistemul de educaţie, cum dezvoltă sistemul de servicii medicale astfel încât să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la Urziceni, cum creează parcuri industriale, cum reuşesc să dezvolte centre de inovare, start-up-uri”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT

„Inițial, nu mă uitam la Las Fierbinți”

Președintele PNL a mai spus că nu urmărea serialul de comedie Las Fierbinți pentru că i se părea că duce „în derizoriu” viața oamenilor de la țară. Ulterior, Ciucă a spus că și-a dat seama că sitcomul nu parodia sătenii, viața lor, ci politica la nivelul comunelor care „au rămas sub un nivel de dezvoltare”.

„Pornind de la acele cifre ca să putem să avem valoare adăugată, să putem să avem dezvoltare, Slobozia, Urziceni, Feteşti, Fierbinţi, de ce nu, Dridu şi nu e o glumă. Sunt om de la ţară. Vă spun că iniţial nu mă uitam la filmul acela (Las Fierbinţi) mă deranja că mi se părea că prea mult duce în derizoriu viaţa de la ţară, din satul românesc.

ADVERTISEMENT

Ulterior l-am urmărit coerent pentru că prezenta oarecum o realitate (…) Doar că diferenţa acolo este că nu a fost parodiată viaţa la ţară şi viaţa la sat, acolo a fost şi este parodiată politica făcută la nivelul comunelor, la nivelul unor localităţi care au rămas sub un nivel de dezvoltare, mult sub nivelul aşteptărilor.

Atunci cred că este foarte important să revenim la toate aceste oraşe, comune, pe care le-am enumerat, inclusiv Fierbinţi, inclusiv Dridu, parodiate cum spuneam în film, dar nu localităţile şi nu cetăţenii. Ca să fiu foarte clar înţeles şi modul cum se face politică acolo este un semnal pentru toată ţară să nu se mai întâmple chestiunea aceasta”, aspus Ciucă.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților