Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, despre livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „Angajamentul nostru comun a fost apreciat de președintele Joe Biden”

Nicolae Ciucă, la summitul NATO de la Washington. „România, printre aliații care trimit sisteme Patriot în Ucraina, Joe Biden apreciază angajamentul”
11.07.2024 | 10:04
Nicolae Ciuca despre livrarea sistemului Patriot catre Ucraina Angajamentul nostru comun a fost apreciat de presedintele Joe Biden
Nicolae Ciucă a spus că președintele SUA a apreciat ajutorul României pentru armata ucraineană / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, care participă la summit-ul NATO de la Washington, a afirmat că președintele SUA, Joe Biden, a apreciat faptul că România este unul din aliați care sprijină Ucraina cu sisteme Patriot.

Ciucă: „Se discută viitorul securității Europei”

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, participă, alături de președintele României, Klaus Iohannis, la summit-ul NATO de la Washington, reuniune crucială pentru securitatea Ucrainei, dar și pentru securitatea Europei în anii următori. „Au început lucrările Summitului NATO de la Washington, unde particip alături de președintele Klaus Iohannis. Este cea mai importantă reuniune internațională din acest an în domeniul apărării, unde se discută viitorul securității Europei”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa Facebook.

ADVERTISEMENT

Angajamentul României, apreciat de Joe Biden

Președintele PNL a subliniat că sprijinul pe care țările NATO îl vor acorda Kievului în fața agresiunii Rusiei va fi unul „esential” în derularea conflictului început de Moscova. Nicolae Ciucă a reamintit că România, alături de SUA, Germania, Olanda și Italia, se numără printre aliații care-și aduc o contribuție importantă la securitatea Ucrainei, trimițând sisteme defensive anti-aeriene, inclusiv sistemele Patriot. De altfel, a arătat Ciucă, președintele SUA, Joe Biden, a ținut să sublinieze acest angajament, în discursul său de deschidere al summit-ului.

„Ajutorul pe care statele membre îl vor acorda Ucrainei va fi esențial în parcursul ulterior al războiului. Alături de SUA, de Germania, de Olanda și de Italia, România se numără printre membrii Alianței care vor sprijini Ucraina cu sisteme defensive anti-aeriene, menite să protejeze civilii de rachetele rusești. Angajamentul nostru comun a fost apreciat de președintele american Joe Biden, în discursul său din deschiderea Summitului”, se arată în postarea lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ucraina, pe „cale ireversibilă” de aderare la NATO

Statele membre NATO au anunțat, miercuri, că au început să trimită avioane de luptă F-16 în Ucraina. Aliații au decis, de asemenea, ca ajutorul lor militar pentru Kiev să ajungă la un minim de 40 de miliarde de euro în cursul anului viitor. Și au recunoscut că Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către aderarea la Alianța Nord Atlantică.

„Rusia este pe picior de război”, cu ajutorul Chinei, Coreei de Nord și Iranului pentru industria sa de armament, a avertizat totodată președintele american Joe Biden la acest summit care marchează cea de-a 75-a aniversare a Alianței. În acest sens, liderii NATO și-au exprimat „profunda îngrijorare” față de apropierea dintre Rusia și China și au denunțat sprijinul Beijingului pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina, potrivit unui comunicat final. „Nu ne putem permite să lăsăm Alianța în urmă”, a declarat Joe Biden cu o voce puternică, după ce au fost puse întrebări cu privire la starea sa de sănătate și la capacitatea sa de a apăra tabăra democrată, cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale americane.

ADVERTISEMENT

Casa Albă a adăugat că Belgia și Norvegia s-au angajat să furnizeze aeronave suplimentare Ucrainei, care se confruntă cu un baraj tot mai mare de rachete rusești împotriva orașelor și infrastructurii sale. Marți seara, președintele american a confirmat că aliații vor furniza Ucrainei și un total de cinci sisteme de apărare antiaeriană suplimentare, inclusiv patru baterii Patriot, rachete sol-aer deosebit de eficiente în interceptarea rachetelor balistice rusești.

 

Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația