News

Nicolae Ciucă, despre plecarea lui Klaus Iohannis la șefia NATO și declanșarea unui război cu Rusia: ”Nu pot să mă hazardez”

Nicolae Ciucă a comentat eventuala plecare a lui Klaus Iohannis la șefia NATO, precum și un ipotetic război cu Rusia care ar putea izbucni.
28.09.2022 | 00:01
Nicolae Ciuca despre plecarea lui Klaus Iohannis la sefia NATO si declansarea unui razboi cu Rusia Nu pot sa ma hazardez
Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis. Foto - Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul României nu a dorit să avanseze un scenariu prin care ar putea începe Al Treilea Război Mondial, într-un dialog avut la Antena 3.

Nicolae Ciucă, despre declanșarea unui război cu Rusia

”Cetățenii sunt și așa destul de înfricoșați de orice evoluție și orice retorică ce apare în spațiul public. Să vorbim despre o escaladare, astfel încât să capete o astfel de dimensiune, cred că este foarte mult ca mesaj pentru cetățeni”, a explicat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Din postura unui militar cu experiență, Nicolae Ciucă a analizat războiul din Ucraina și a anunțat când crede că se va termina conflictul.

“Sigur că pe datele concrete de astăzi nu sunt semnale încurajatoare care să ne conducă la o concluzie că războiul s-ar termina într-un timp foarte scurt.

ADVERTISEMENT

Noi, românii, avem o vorbă în care spunem că nu aduce anul ce aduce ceasul și atunci nu, nu pot să mă hazardez să dau un orizont de timp când se va încheia acest război”, a completat Nicolae Ciucă.

Revenind la problemele din România, premierul PNL a încercat să avanseze o dată concretă pentru majorarea salariilor și pensiilor.

ADVERTISEMENT

“Vedeți, tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, pentru că sunt și așa destul de necăjiți și au problemele pe care le știm cu toții.

Eu îmi păstrez partea de responsabilitate, îmi doresc foarte mult ca prim-ministru și nu cred că există cineva care să nu își dorească să poate să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viața activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Acum în momentul de față, sigur avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15 % la 11 %”, a completat liderul Guvernului.

Contrar unor declarații făcute de lideri PSD, precum Mihai Tudose, Ciucă s-a declarat în favoarea conceptului de solidaritate europeană.

În niciun caz! Mi se pare absolut nepotrivit să vorbim astăzi de a renunța la solidaritate și a căuta acel parcurs prin care să scape cine poate. Nu cred că este o soluție. Sunt sigur că nu este o soluţie!

Până în acest moment, România a și importat, a și exportat gaze“, a completat Ciucă. În încheiere, Nicolae Ciucă a comentat posibila plecarea a lui Klaus Iohannis la șefia NATO: “Președintele României este președintele României până când își va încheia mandatul. Vă pot spune un lucru, așa cum l-am cunoscut și cum am lucrat până în momentul de față. Are o singură preocupare să putem să avem un guvern stabil, care este în măsură să gestioneze țara în aceste condiții deosebit de complexe”.

ADVERTISEMENT