Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, despre un Schengen cu drepturi depline. „Apreciem sprijinul pe care Italia îl acordă României”

Nicolae Ciucă, recunoscător Italiei pentru sprijinul României într-un Schengen deplin. „Sperăm că acest obiectiv de țară să fie atins cât de curând”
19.06.2024 | 22:34
Nicolae Ciuca despre un Schengen cu drepturi depline Apreciem sprijinul pe care Italia il acorda Romaniei
Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Parlamentului pe președintele italiei, Sergio Mattarella / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, a anunțat, miercuri, că i-a transmis președintelui Italiei, Sergio Mattarella, că România apreciază sprijinul țării sale pentru aderarea cu drepturi depline a țării noastre la spațiul Schengen.

Nicolae Ciucă: „Apreciem sprijinul pe care Italia îl acordă României”

Nicolae Ciucă, președintele PNL și al Senatului, l-a primit, miercuri, pe președintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Parlamentului, în cadrul vizitei oficiale pe care șeful statului italian a făcut-o la București.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a subliniat că apreciază sprijinul pe care Italia îl acordă țării noastre pentru a fi admisă ca membru cu drepturi depline în spațiul Schengen. „Apreciem sprijinul pe care Italia îl acordă României în admiterea în Spațiul Schengen și cu vămile terestre și sperăm că acest obiectiv de țară să fie atins cât de curând. Asta i-am spus președintelui Italiei, Sergio Mattarella, pe care l-am primit la Palatul Parlamentului, în cadrul vizitei sale oficiale la București”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa Facebook.

Susținere de la Roma și pentru Republica Moldova

Totodată, președintele PNL i-a transmis președintelui italian și faptul că partea română apreciază sprijinul Romei și pentru Republica Moldova, în cadrul eforturilor Chișinăului de aderare la Uniunea Europeană, precizând că, înainte de a veni la București, Sergio Mattarella a fost la Chișinău unde a reafirmat sprijinul Italiei.

ADVERTISEMENT

„I-am transmis că România apreciază susținerea pe care țara sa o acordă Republicii Moldova, în cadrul procesului de aderare europeană. Chiar înainte de a sosi în România, șeful statului italian a fost la Chișinău, unde a reiterat acest sprijin”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a mai afirmat: „Mă bucură că Sergio Mattarella apreciază contribuția pe care românii din Peninsulă o au la economia italiană. Conaționalii noștri sunt cea mai mare comunitate străină din țara sa și una dintre cele mai bine integrate”.

ADVERTISEMENT

Anterior, Sergio Mattarella a reiterat sprijinul Italiei pentru o Românie cu drepturi depline în spațiul european de liberă circulație și în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis.