Alegeri 2024

Nicolae Ciucă: ”Diaspora, cel mai mare investitor în România”

Președintele PNL spune că diaspora este cel mai mare investitor în România. În 2022, românii din afară țării au trimis circa 11 miliarde de euro
27.05.2024 | 11:56
Nicolae Ciuca Diaspora cel mai mare investitor in Romania
Nicolae Ciucă, mesaj pentru diaspora Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a mai că, alături de fondurile europene şi investiţiile străine directe, diaspora este a treia sursă de bani contabilizați din România.

Nicolae Ciucă: ”Diaspora, cel mai mare investitor în Româna”

Aflat la Slatina, la o manifestare de susținere a candidaților liberali, șeful Senatului a mai precizat că, la nivelul anului 2022, diaspora a trimis în țară aceeași sumă cu fondurile europene.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mare investitor, de altfel, în România știi cine este? Diaspora. Diaspora trimite în România, mă refer la 2022, aceeași sumă cu fondurile europene, aproximativ 11 miliarde.

Dacă este să facem un calcul al sumelor pe care România le-a primit şi le-a investit, sunt trei segmente: primul segment este segmentul fondurilor europene, a declarat Nicolae Ciucă potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Național Liberal a mai precizat și că, în prezent, investițiile străine directe în România au atins 115 miliarde de euro. Nicolae Ciucă a făcut apel la stabilitate politică pentru a permite continuarea dezvoltării economice a României.

„Celălalt segment de unde primim bani sunt investiţiile străine directe. A treia sursă de bani cu finalitate în România – din diaspora. (…)

ADVERTISEMENT

Despre asta este vorba şi pentru asta avem nevoie să avem înțelepciunea necesară pentru stabilitate politică şi să lăsăm deoparte toate aceste încercări de fracturare în interiorul societății.

Trebuie să rămânem uniţi ca societate. În situaţii de criză, România şi românii tot timpul au ştiut să se unească. Atunci când am fost dezbinaţi, am pierdut”, a mai declarat șeful Senatului.

ADVERTISEMENT

Președintele Senatului a transmis duminică un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni în care îi îndeamnă pe concetățenii din diaspora să nu uite niciodată că sunt români şi să transmită şi copiilor lor această dragoste de patrie.

„Identitatea naţională e preţioasă pentru românii din afara ţării. Menţinerea limbii, a culturii şi a tradiţiilor pentru generaţia copiilor celor care s-au stabilit peste hotare poate deveni o problemă, dacă nu i se aduc din timp soluţii eficiente.

Pentru PNL – ca partid care promovează conservarea şi continuarea tradiţiilor – apărarea identităţii este o preocupare activă şi un punct cheie din programul nostru”, a scris Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din...
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din ultima etapă
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de...
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit...
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soţia sa: „Am fost uluit!”
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat...
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat să se salveze unul pe altul
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au...
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au beţe în loc de braţe şi picioare, coastele ies în afară şi au burtica enormă”
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat...
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat până la moarte împotriva ungurilor, este un personaj uitat de mulți