News

Nicolae Ciucă e convins că PNL rămâne la putere și după 2024. Liderii partidului, convocați la Vila Lac: ”Opriți lupta internă”

Toţi liderii importanţi ai Partidului Naţional Liberal au fost convocațí duminică la Vila Lac, pentru o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă.
29.01.2023 | 21:23
Nicolae Ciuca e convins ca PNL ramane la putere si dupa 2024 Liderii partidului convocati la Vila Lac Opriti lupta interna
Premierul Nicolae Ciucă a convocat liderii influenți din PNL la Vila Lac / Foto: ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Mesajul principal transmis de preşedintele PNL Nicolae Ciucă a fost acela că rotaţia în cadrul Guvernului se va face, conform protocolului cu PSD. El le-a cerut liderilor partidului să oprească lupta internă și a dat asigurări că PNL va rămâne la guvernare și după anul 2024.

Ciucă spune că PNL a crescut în sondaje cu el la Palatul Victoria

“PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de președinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut ceea ce a spus că face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice.

ADVERTISEMENT

Guvernul a fost performant – cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav. Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Nicolae Ciucă, mesaj către liberali: ”Luptați pentru români”

Ciucă le-a mai spus liberalilor că în loc să-și consume energia în bătălii inutile, ar fi de preferat să vină cu soluții pentru problemele pe care le au românii.

ADVERTISEMENT

“Opriți lupta internă, luptați pentru români cu programe, cu soluții! PNL va fi la guvernare după 2024 dacă va fi garantul stabilității și dezvoltării. Dușmanul real al României și al PNL este extremismul în toate formele lui”, a mai spus Ciucă, potrivit aceleiași surse.

Rotativa premierilor, sub semnul întrebării

Rotativa premierilor, potrivit acordului între PNL și PSD ar trebui să aibă loc la finalul lunii mai, atunci când fotoliul de prim-ministru urmează să fie ocupat de Marcel Ciolacu. Vor fi schimbate și conducerile ministerelor, iar noul executiv va veni cu un nou program de guvernare.

ADVERTISEMENT

Doar că în ultima săptămână, semnalele au început să indice neînțelegeri între cele două mari partide de guvernare. De exemplu, Marcel Ciolacu a făcut câteva declarații prin care a dat de înțeles că PSD ar vrea să păstreze Transporturile și Finanțele.

Mai exact, social-democrații par să-și dorească doar o schimbare de premier, o variantă care nu e pe placul liberalilor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care cele două formațiuni nu se înțeleg și nu se mai susțin, România ar putea avea alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT