News

Nicolae Ciucă: “Există posibilitatea să susţinem creşterea salariului minim și pensiilor”. Care sunt condițiile

Premierul a anunțat că PNL ar putea susține creșterea salariului minim și a pensiilor începând cu anul 2023, în anumite condiții
16.09.2022 | 22:02
Nicolae Ciuca Exista posibilitatea sa sustinem cresterea salariului minim si pensiilor Care sunt conditiile
Premierul a detaliat condițiile pentru ca majorarea salariului minim să devină realitate Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a mai precizat că va aștepta până când vor avea proiecţia de buget pe anul 2023 și că există și posibilitatea prelungirea măsurii acordării voucherelor sociale de 50 de euro.

Nicolae Ciucă: “Există posibilitatea să susţinem creşterea salariului minim și pensiilor”

Nicolae Ciucă a subliniat faptul că subiectul a fost discutat în coaliția de guvernare, iar PNL și-a mai afirmat disponibilitatea de a susține aceste majorări.

ADVERTISEMENT

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie.

Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a declarat premierul, după participarea la Bucharest Security Conference.

ADVERTISEMENT

Un răspuns afirmativ a dat primul ministru și atunci când a fost întrebat dacă este posibil să devină realitate o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor: ”Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”.

Nicolae Ciucă a mai declarat că, în funcţie de evoluţia situaţiei şi de fondurile de care dispune guvernul, se ia în calcul prelungirea acordării voucherelor sociale de 50 de euro, la două luni şi anul viitor.

ADVERTISEMENT

”Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, a mai declarat el.