News

Nicolae Ciucă, în vizită de lucru, laudă o absorbție record de fonduri europene. A contribuit și „o coaliție stabilă”, spune liderul PNL

Nicolae Ciucă vorbește de o absorbție record de fonduri europene. „România poate să operaționalizeze aproape toate proiectele din PNRR”
22.03.2024 | 22:21
Nicolae Ciuca in vizita de lucru lauda o absorbtie record de fonduri europene A contribuit si o coalitie stabila spune liderul PNL
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au vizitat mai multe șantiere din țară / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, vineri, că România a beneficiat prin statutul de țară UE de proiecte de infrastructură de anvergură, care au generat „apetitul investitorilor” și un mediu de afaceri deschis. Totodată, Ciucă a preciazat că țara noastră a reușit un procent de absorbție a fondurilor europene de 96%, în cadrul financiar multianual 2014-2020.

Parcursul României ca țară UE

„Tot ceea ce s-a întâmplat de când România este membră a Uniunii Europene putem să vedem cu toţii materializându-se în proiecte mari de infrastructură, care au generat apetitul investitorilor, deschiderea mediului de afaceri şi, desigur, o serie întreagă de oportunităţi pentru autorităţile locale, astfel încât să poată să continue proiectele de dezvoltare economico-socială la nivel local, dar şi la nivel regional”, a declarat Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Aproape toate proiectele PNRR, operaționalizate

Președintele PNL a mai spus că este important ca România a reușit să atragă fonduri europene în cadrul financiar multianual 2014-2020, într-un procent ridicat, de 96%, astfel că aproape toate proiectele din PNNR pot să fie operaționalizate.

„România a reuşit în ultimul cadru financiar multianual, 2014-2020, să realizeze o absorbţie de 96% şi, de asemenea, să poată să operaţionalizeze aproape toate proiectele din PNRR, pentru că astăzi am avut o alternanţă între proiecte care se dezvoltă prin PNRR, prin programele de infrastructură mare, precum şi cele care s-au dezvoltat prin fonduri de investiţii din bugetul de stat. Este un exemplu, o imagine clară a ceea ce înseamnă coordonarea aceasta între autorităţile locale, autorităţile centrale, Guvernul României”, a spus Ciucă, aflat vineri la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Țara a avut „o coaliție stabilă”

Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că aceste obiective au fost îndeplinite și datorită faptului că România a fost un mediu stabil, o țară sigură și  „o coaliţie stabilă în ultimii doi ani şi jumătate”, care a putut să asigure coerența și monitorizarea planurilor și punerea în applicate a proiectelor.

„Acest lucru s-a întâmplat deoarece am avut o coaliţie stabilă în ultimii doi ani şi jumătate, o coaliţie care a putut să îşi asigure un plan coerent de monitorizare şi de punere în aplicare a proiectelor şi programelor asumate, iar lucrul acesta va permite în continuare dezvoltarea României şi, aşa cum spuneam, drumul acesta către UE cât mai consolidat şi cât mai stabil, pentru că, până la urmă, dacă ne-am înscris pe un drum bun, nu avem altceva de făcut decât să mergem înainte”, a mai spus liderul liberal.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, au făcut, vineri, mai multe vizite de lucru la mai multe șantiere din țară.