Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, în vizită pe șantierul barajului Vârfu Câmpului, blocat de 30 de ani. „Doar o administrație liberală poate veni cu o soluție”

Nicolae Ciucă cere prioritizarea finanțării barajului Vârfu Câmpului. „Doar o administrație liberală poate veni cu o soluție ecologică și economică”
04.06.2024 | 10:48
Nicolae Ciuca in vizita pe santierul barajului Varfu Campului blocat de 30 de ani Doar o administratie liberala poate veni cu o solutie
Nicolae Ciucă a spus că trebuie o soluție care să respecte mediul dar și interesele economice pentru ca barajul să fie finalizat / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a inspectat, luni, starea lucrărilor la șantierul barajului Vârfu Câmpului, pe Siret, în județul Botoșani. Ciucă a spus că lucrările la acest baraj sunt blocate de 30 de ani din cauza lacului de acumulare prevăzut și că trebuie o administrație liberală pentru o soluție atât ecologică dar și economică.

Ciucă: „Doar o administrație liberală poate veni cu o soluție”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vizitat, în județul Botoșani, șantierul barajului Vârfu Câmpului, aici lucrările fiind blocate de 30 de ani. Ciucă a precizat că proiectul initial, care este din 1979, includea un lac de acumulare care putea să alimenteze cu apă județul Botoșani.

ADVERTISEMENT

Dar acest lac ar inunda o parte din Lunca Siretului, arie protejată în cadrul „Natura 2000”, program european. „Doar o administrație liberală poate veni cu o soluție ce respectă atât normele ecologice, cât și interesele economice ale zonei”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Lucrările la baraj au început în 1989 și sunt executate în proporție de 90%, de aceea, a spus Nicolae Ciucă, trebuie să existe prioritizarea finanțării la nivel national, având în vedere importanța strategică a investiției, autoritățile locale împreună cu Ministerul Mediului urmând să identifice o soluție, potrivit liderului PNL.

ADVERTISEMENT

Criză de apă

„Nevoia de apă astăzi este explozivă. Criza de apă nu este doar aici. Este una mondială. Este o nevoie stringentă, mai mare decât în 1989”, a declarat Valeriu Iftime, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Botoșani, prezent la eveniment alături de prefectul județului, Sorin Cornilă, și de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PNL și președinte al Consiliului Județean Suceava.

Lung de zece kilometri, cu o suprafață de peste 600 de hectare, barajul Vârfu Câmpului a fost proiectat ca sursă de apă pentru irigații în special, dar și pentru consumul populației și pentru eliminarea riscului de inundații în localitățile din aval. Pentru județele Botoșani și Suceava, odată finalizată, această lucrare va fi una de importanță strategică.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”