News

Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier pe 26 mai. Ce funcție ar putea ocupa liderul PNL în Guvernul Ciolacu

Cele mai noi informații spun că Nicolae Ciucă își va depune mandatul de premier pe 26 mai. Ce funcție ar putea ocupa liderul PNL în Guvernul Ciolacu.
16.05.2023 | 12:16
Nicolae Ciuca isi depune mandatul de premier pe 26 mai Ce functie ar putea ocupa liderul PNL in Guvernul Ciolacu
Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier pe 26 mai. Ce funcție ar putea ocupa liderul PNL în Guvernul Ciolacu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă își va depune mandatul pe data de 26 mai. Acest lucru s-ar fi decis în această săptămână la Vila Lac. Acolo s-au întâlnit liderii din filialele județene și cei din conducerea centrală a partidului pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de rotativă.

Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier pe 26 mai. Ce funcție ar putea ocupa liderul PNL în Guvernul Ciolacu

Luni, 15 mai, liderii PNL din Capitală și cei din țară s-au reunit pentru a discuta despre viitoarea formulă guvernamentală. În cadrul întâlnirii din urmă cu o zi, liberalii ar fi convenit asupra flexibilizării protocolului.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-ar fi decis ca Nicolae Ciucă să primească un mandat larg de negociere cu șeful PSD Marcel Ciolacu pentru stabilirea portofoliilor din viitorul guvern condus de șeful PSD.

De asemenea, surse politice citate de Adevărul spun că premierul Nicolae Ciucă pare decis ca pe 26 mai să îşi depună mandatul, pentru a se face rocada guvernamentală.

ADVERTISEMENT

Aceleași surse spun că liderul PNL nu vrea să revină la Ministerul Apărării Naționale (MApN) în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu. În schimb, acesta ia serios calcul varianta funcției de vicepremier.

Nicolae Ciucă: PNL nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliție

În contextul controverselor legate de faptul că PNL și-ar dori unele portofolii ale UDMR, Nicolae Ciucă a venit, marți, și a tranșat lucrurile. Premierul  spune că Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie.

ADVERTISEMENT

“Să ne înţelegem cât se poate de clar: Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Nu avem absolut nimic nevoie în acest moment decât să facem în aşa fel încât să ne asigurăm că rămânem într-un echilibru, astfel încât să asigurăm guvernarea ţării. Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva”, a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Liderul PNL a fost întrebat dacă partidul său cere ieşirea UDMR de la guvernare. Ciucă a spus direct: “Nu discutăm despre aşa ceva acum”. Un alt liberal cu greutate, Lucian Bode, a afirmat, înaintea şedinţei, că este dispus să facă orice sacrificiu pentru România şi pentru PNL.

ADVERTISEMENT

“Sunt dispus să fac orice sacrificiu pentru România şi pentru PNL”, a spus Bode. El a fost întrebat dacă s-ar retrage din Guvern pentru a pregăti alegerile în partid.

ADVERTISEMENT