News

Nicolae Ciucă își depune mandatul: „Până luni voi lua o decizie dacă voi rămâne în Guvern” / Iohannis: „Rotația trebuie să se desfășoare rapid, corect”. Update

Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că își va depune mandatul, așa cum prevede calendarul, iar până luni va lua o decizie dacă va rămâne în Guvern.
24.05.2023 | 14:40
Nicolae Ciuca isi depune mandatul Pana luni voi lua o decizie daca voi ramane in Guvern  Iohannis Rotatia trebuie sa se desfasoare rapid corect Update
Nicolae Ciucă își depune mandatul: „Până luni voi lua o decizie dacă voi rămâne în Guvern” Sursa foto: Captură Facebook Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT
24-05-2023
11:40

Președintele a discutat cu liberalii: „Această rotație trebuie să se desfășoare rapid”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Cotroceni, că rotația guvernamentală trebuie să se facă rapid, precizând că a avut deja discuții cu reprezentanții PNL.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. (…) Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, cum se zice «sticlă».”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, cu privire la greva din învățământ, președintele a declarat că le-a cerut liberalilor să trateze negocierile „cu toată seriozitatea”: „Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie”, a adăugat Klaus Iohannis.

24-05-2023
10:09

PNL, discuții cu președintele Iohannis. Când ar urma să fie învestit noul Guvern

Liberalii au participat la discuții importante cu președintele Klaus Iohannis privind calendarul rotației premierilor, iar în urma acestora se pare că s-a decis ca noul Guvern să fie învestit cât mai repede.

Surse din rândul PNL (Partidul Național Liberal) au declarat pentru News.ro faptul că luni ar urma să aibă loc audierea noilor miniștri, iar votul de învestitură să fie marți. La discuții au participat premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Amintim că astăzi, în cadrul evenimentul festiv organizat la Vila Florica din Ștefănești, Argeș, președintele PNL a precizat că vineri, 26 mai, își va depune mandatul, așa cum prevede calendarul, iar ulterior va anunța dacă va rămâne în Executiv.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Vila Florica, din județul Argeș, că își va depune mandatul, vineri, 26 mai, așa cum prevede calendarul: ”Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă va decide, până luni, dacă va rămâne în Guvern

Cu privire la posibilitatea de a rămâne în Guvern, premierul Nicolae Ciucă a spus că urmează să ia o decizie, în acest sens, după ziua de vineri, hotărâre care va fi anunțată în următoarele zile, cel mai probabil până luni, anunță prim-ministrul.

ADVERTISEMENT

„Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie. Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte.Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Lucian Bode, la 148 de ani de la înființarea PNL: „Am deblocat marile proiecte de infrastructură”

Premierul Nicolae Ciucă se află, miercuri, alături de ministrul de Interne și secretar general al PNL, Lucian Bode, la fostul conac al familiei Brătianu, devenit acum Muzeul Național Brătianu, pentru a marca cei 148 de ani de la înființarea formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

Cu acest prilej, liberalii s-au reunit în județul Argeș, sărbătorind această zi cu o însemnătate deosebită pentru partid. La evenimentul festiv, care a început la ora 09:00, participă și alți lideri politici liberali.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a făcut o declarație de presă, în cadrul căreia a vorbit despre activitatea guvernului PNL, susținând că datorită acesteia au fost „deblocate marile proiecte de infrastructură.”

ADVERTISEMENT

„Atuurile guvernării liberale sunt evidente. Am ţinut echilibru în coaliţie asigurând stabilitatea ţării şi o vom face şi în continuare. Am impus o viziune economică sănătoasă, axată pe investiţii, până şi partenerii de coaliţie încep să şi-o asume. Am deblocat marile proiecte de infrastructură. PNL a deschis un proces fără precedent în ultimele decenii de dezvoltare a infrastructurii.

Acesta a fost declicul care va schimba din temelii România în bine. Am fost şi suntem în avangarda modernizării cu administraţiile locale performante. Modelul pe care îl aplică acum Guvernul României şi pe care vom veghea să îl aplice şi alţii este modelul administraţiilor locale liberale”, a transmis Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

PNL avea programat, miercuri după-amiaza, încă un eveniment la Sala Sporturilor din Pitești. Însă, liberalii au decis să îl anuleze, precizând că trebuie să se concentreze pe „soluționarea grevei din educație”.

ADVERTISEMENT