Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, la Uzina Mecanică Sadu, producătoare de muniție. „Nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate”

Nicolae Ciucă spune că Uzina Mecanică Sadu, producătoare de muniție, trebuie retehnologizată. „Nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate, în momentul de faţă”.
29.05.2024 | 20:21
Nicolae Ciuca la Uzina Mecanica Sadu producatoare de munitie Nu ne putem permite sa pierdem o asemenea capabilitate
Ciucă a subliniat importanța strategică a uzinei de la Sadu, producătoare de muniție pentru infanterie / Foto: captură, Facebook, PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vizitat, miercuri, Uzina Mecanică Sadu, producătoare de muniție la standarde NATO și de alte calibre, subliniind că este necesară o retehnologizare pentru că „nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate, în momentul de faţă”.

Ciucă: „Nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate”

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a vizitat, miercuri, Uzina Mecanică Sadu, care produce în principal gloanțe de calibrul NATO (5,56 x 45 mm, 7,62 x 51 mm, 9 mm Parabellum) dar și de alte calibre care nu sunt folosite de Alianța Nord Atlantică.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL a subliniat, după vizită, într-o conferință de presă susținută lângă celebra Coloană a Infinitului a lui Costantin Brâncuși, amplasată la Târgu Jiu, că este necesară o retehnologizare a uzinei de la Sadu și că „investiţiile trebuie corelate cu tot ceea ce se întâmplă în celelalte sectoare din industria de apărare”.

„Conducerea este pregătită să lucreze în trei schimburi, pentru că acesta era ritmul în care se lucra la UM Sadu. Din păcate, discutăm de nevoi serioase de retehnologizare şi, desigur, sunt o serie întreagă de alte proceduri care ţin de coordonarea între conducerea uzinei şi conducerea centrală de la Romarm şi le-am promis că mâine dimineaţă, la prima oră, voi discuta toate aceste aspecte, astfel încât să venim cu soluţii concrete foarte curând, pentru că nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate, în momentul de faţă”, a spus liderul PNL.

ADVERTISEMENT

„Deci trebuie obligatoriu să luăm măsuri astfel încât uzina să poată să capete altă dinamică. (…) Este nevoie de retehnologizare şi chestiunea aceasta trebuie să se întâmple, iar investiţiile trebuie corelate cu tot ceea ce se întâmplă în celelalte sectoare din industria de apărare. (…) Este absolut necesar să avem o abordare cât se poate de echilibrată”, a continuat Nicoale Ciucă.

Retehnologizarea, câștigată de o companie non UE

Președintele PNL a mai spus că a vizitat interiorul uzinei, unde a văzut diferența făcută de echipamentele noi care au fost aduse, față de tehnologia învechită, și că se află în derulare proceduri de achiziții pentru alte echipamente noi, și că câștigătorii licitației pentru retehnologizarea uzinei de la Sadu fac parte dintr-un stat care nu este din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

„Am fost în interior şi am putut să fac diferenţa între echipamentele noi care au fost aduse în uzină şi cele vechi şi, totodată, sunt în proces de derulare a achiziţiilor, echipamente noi care urmează să sosească în uzină.

Deci aici ne găsim cu toate aceste demersuri, este clar că, din ce am înţeles, cei care au câştigat licitaţia pentru retehnologizare fac parte dintr-o ţară terţă, nu este membră a Uniunii Europene, deci nu cred că este un impediment, pentru că altfel nu s-ar fi încheiat licitaţia”, a mai spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

 

"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”