Alegeri 2024

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Independeței SUA: ”Suntem cu inima alături de prietenii americani”

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii. „Această zi este şi una de celebrare a libertăţii şi a democraţiei”.
04.07.2024 | 10:40
Nicolae Ciuca mesaj de Ziua Independetei SUA Suntem cu inima alaturi de prietenii americani
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Independenței SUA Sursa foto: Facebook-Nicolae Ciucă/ Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii, în care a subliniat că această zi “este şi una de celebrare a libertăţii şi a democraţiei”.

”Suntem cu inima alături de prietenii americani”

Nicolae Ciucă le-a transmis americanilor, printr-o poastare pe pagina sa de Facebook ”urări de prosperitate şi fericire, aşa cum fondatorii Statelor Unite au scris în Declaraţia de Independenţă din 4 iulie 1776”.

ADVERTISEMENT

Președintele Senatului a afirmat că Ziua Independenței SUA ”este şi una de celebrare a libertăţii şi a democraţiei, principii de bază ale lumii libere în care România a revenit în urmă cu peste trei decenii”.

Totodată, liderul liberal a ținut să precizeze că SUA sunt pentru România un partener strategic cu o deosebită importanţă, ”cu care avem relaţii aprofundate în toate domeniile – de la economic la diplomatic şi de la cultural la apărare”.

ADVERTISEMENT

“Suntem cu inima alături de prietenii noştri americani la aniversarea a 248 de ani de independenţă. Happy 4th of July!”, a conchis Nicolae Ciucă.

Cu ocazia Zilei Independenței, Ambasada SUA la București a organizat, miercuri, o recepție la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, dar și premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În cadrul evenimentului, atât președintele, cât și prim-ministrul au subliniat importanța parteneriatul strategic și dezideratul României de a fi inclusă în programul Visa Waiver.

Pentru ca și cetățenii români să poată călători în SUA fără vize Klaus Iohannis a precizat că „vom continua să lucrăm împreună cu Statele Unite pentru ca acest deziderat comun să devină în cel mai scurt timp realitate”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus că pentru atingerea obiectivului Visa Waiver ”contăm în continuare pe sprijinul SUA”

Anul acesta, Statele Unite ale Americii sărbătoresc 248 de ani de independență. Pe data de 4 iulie 1776 a fost adoptată Declarația de Independență, un document istoric, redactat în principal de Thomas Jefferson, prin care a fost proclamată separarea celor treisprezece colonii americane de sub dominația Marii Britanii.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Viața la bloc. Locurile pe care se ceartă toți vecinii. Cum să nu...
Viața la bloc. Locurile pe care se ceartă toți vecinii. Cum să nu ajungi la poliție
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”