News

Nicolae Ciucă, mesaj tranșant pentru Nicușor Dan: ”Să-și rezolve problema. Nu eu i-am dat sprijin politic”

Nicolae Ciucă i-a cerut lui Nicușor Dan să-și rezolve probleme legată de sectorul energetic din Capitală. Premierul i-a reamintit edilului că nu el i-a oferit sprijinul politic.
15.11.2022 | 13:15
Nicolae Ciuca mesaj transant pentru Nicusor Dan Sasi rezolve problema Nu eu iam dat sprijin politic
Nicolae Ciucă, răspuns față de cererile lui Nicușor Dan în privința crizei energetice din Capitală: ”Să-și rezolve problema!” Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un nou apel la Guvern să aloce suma de bani necesară pentru ca municipalitatea să plătească datoriile acumulate la Termoenergetica.

Nicolae Ciucă, răspuns față de cererile lui Nicușor Dan în privința crizei energetice din Capitală: ”Să-și rezolve problema!”

Marți, șeful Executivului a venit cu o replică tranșantă pentru edilul din București. Nicolae Ciucă a afirmat că este responsabilitatea Primăriei Generale a Bucureștiului (PMB) să rezolve problema căldurii și a datoriilor companiei Termoenergetica către Elcen.

ADVERTISEMENT

Premierul consideră că soluția este ridicarea plafonului de îndatorare pentru PMB, decizie care poate fi luată de Guvern.

”Primăria București are în responsabilitate să rezolve această problemă”, a spus Ciucă. Premierul mai precizează că a chemat încă de anul trecut Primăria la discuții pentru a rezolva problema agentului termic.

ADVERTISEMENT

”Până în momentul de față, soluțiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorare fie să dăm bani de la buget. Ori banii de la buget să-i dăm pentru o autoritate locală care putea până în acest moment să rezolve problema cu certitudine nu-i vom avea.

Soluția în momentul de față din punctul meu de vedere este ridicarea plafonului și să-și rezolve problema la nivelul autorității locale”, a mai spus Ciucă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, despre faptul că Nicușor Dan a avut susținerea PNL: ”Nu eu i-am oferit sprijin politic”

Pus să comenteze faptul că actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, a avut sprijinul PNL la alegerile locale din 2020, premierul a răspuns sec: ”Nu eu i-am dat sprijinul politic”.

Reamintim că, recent, în spațiul public au apărut informații conform cărora PNL ar discuta retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Un liberal care a cochetat cu postura de candidat la PMB, vicepreședintele formațiunii, Cristian Bușoi, i-a transmis lui Nicușor Dan că partidul caută de acum un nume care să candideze pentru șefia Bucureștiului.

În ceea ce privește actualul sprijin politic, Ciprian Ciucu, președintele PNL București, a spus că încă nu este momentul de a fi retras. Pe de altă parte, edilul Sectorului 6 a subliniat că nemulțumirile la adresa primarului general Nicușor Dan rămân.

”Am zis că nu este momentul să se discute acum despre acest lucru, am zis că vine iarna, nu putem să lăsăm Primăria fără majoritate. Nu este momentul ca acum să i se retragă sprijinul lui Nicușor Dan, PNL l-a susținut până acum.

Sunt unele mici nemulțumiri legate de urmărirea investițiilor principale, legate de faptul că nu au exista niște reforme pe care le-am așteptat și legate de faptul că se corelează mai mult de un alt partid politic.

Rugămintea este să-și reconsidere poziția pe aceste 3 teme sau să dinamizeze anumite procese de reformă”, a spus Ciucu, pe 3 noiembrie, la Europa FM.

ADVERTISEMENT