News

Nicolae Ciucă: ”România are garanții de siguranță și securitate încât să desfășoare o activitate în turism, în beneficiul tuturor”

Nicolae Ciucă a transmis marți un mesaj important pentru cei care activează în turism și HORECA. Premierul a subliniat că România este o țară sigură și securizată, de aceea își permite dezvoltarea acestor domenii.
22.03.2022 | 10:51
Nicolae Ciuca Romania are garantii de siguranta si securitate incat sa desfasoare o activitate in turism in beneficiul tuturor
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți dimineață că domeniul HORECA, în colaborare cu Guvernul, mediul de afaceri și societatea civilă, a contribuit la ajutorarea refugiaților din Ucraina. Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că țara noastră este una sigură, care-și permite dezvoltarea HORECA și a turismului, în pofida războiului de la graniță.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru cei din HORECA și turism

Pentru tot efortul depus față de ucrainenii care au fugit în România din calea războiului, prim-ministrul a mulțumit celor din domeniile menționate.

ADVERTISEMENT

”Vă încurajerz să analizaţi care sunt elementele de linie pe care putem merge pentru a eficientiza tot ceea ce înseamnă partea de sprijin pentru HORECA şi turism.

Este foarte important ca de la nivelul Guvernului, a celorlalte structuri, în turism să transmitem acest mesaj că România este o ţară sigură, membră a UE şi NATO şi are toate garanţiile de securitate pentru a avea o activitate de turism.

ADVERTISEMENT

În PNRR, în toate proiectele Guvernului, prin banii de investiţii asiguraţi în buget şi programul de guvernare, nu urmăreşte decât să dezvolte această infrastructură”, a transmis Nicolae Ciucă, marți dimineață, în cadrul unei intervenții online, a Conferinței ”Turism cu optimism”, care a fost organizată de Alianţa Pentru Turism.

Sute de mii de ucraineni au trecut granița în România, de teama rușilor care le-au invadat țara

De la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina (joi, 24 februarie 2022-n.r), în România au sosit sute de mii de refugiați, din țara vecină. Disperați, oamenii și-au luat în grabă ce au putut și au trecut granița în speranța unei vieți sigure.

ADVERTISEMENT

Românii au sărit în ajutorul tuturor refugiaților ucraineni, mulți dintre ei oferindu-le gratis propriile locuințe. De altfel, multe hoteluri le asigură acum acestora servicii de cazare gratuite.

Joia trecută, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, spunea că, până în prezent, au trecut granița în România în jur de  500.000 de ucraineni. Un număr de aproape 80.000 nu au plecat în alte țări, ci au rămas pe teritoriul nostru.

ADVERTISEMENT

”Avem deja aproape 500.000 de refugiaţi (din Ucraina – n.r.) care au intrat în România, în jur de 80.000 care au rămas pe teritoriul României în acest moment. Efortul autorităţilor, împreună cu societatea civilă, împreună cu ONG- urile, împreună cu cetăţenii români, care cu multă empatie au sprijinit tot acest efort, dă rezultate, deci am reuşit până acum să gestionăm acest val de refugiaţi, declara Bogdan Aurescu la postul Digi 24.

ADVERTISEMENT