News

Nicolae Ciucă nu consideră că Florin Cîţu ar trebui să renunţe la şefia Senatului. Ce spune despre funcţia de preşedinte al PNL

Florin Cîţu nu ar trebui să plece şi din funcţia de preşedinte al Senatului, a transmis premierul Ciucă la finalul şedinţei Consiliului Naţional de duminică de la Parlament.
03.04.2022 | 17:08
Nicolae Ciuca nu considera ca Florin Citu ar trebui sa renunte la sefia Senatului Ce spune despre functia de presedinte al PNL
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu vede motiv pentru ca Florin Cîţu să plece de la funcţia de preşedinte al Senatului în perioada următoare, după ce acesta a demisionat, sâmbătă, de la șefia PNL.

Nicolae Ciucă, despre Cîțu: „Nu văd de ce ar trebui să plece din funcția de președinte al Senatului”

La finalul şedinţei Consiliului Naţional de duminică de la Parlament, actualul premier al României a fost întrebat dacă Florin Cîţu ar trebui să plece şi din funcţia de preşedinte al Senatului.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, nediscutându-se alte demersuri, şi având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece din această funcţie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai menționat și faptul că va discuta cu Dan Vîlceanu, care a anunţat că îşi va înainte demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Totodată, Nicolae Ciucă s-a arătat dezamăgit că Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu nu au participat la lucrările de duminică ale BPN şi cele ale Consiliului Naţional al PNL.

ADVERTISEMENT

Va candida Nicolae Ciucă la șefia PNL?

Întrebat duminică la Parlament dacă îşi va depune candidatura pentru şefia PNL, premierul a spus că până în prezent nu a luat nicio decizie.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Naţional”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL.

ADVERTISEMENT

Premierul Ciucă a participat la BPN şi Consiliul Naţional al PNL

„Am avut posibilitatea să prezint tuturor membrilor modul în care se desfăşoară activitatea Executivului şi care sunt preocupările şi măsurile care au fost luate, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru asigurarea tuturor celor necesare, astfel încât să depăşim criza preţurilor la energie, la gaze şi, desigur, să facem faţă provocărilor crizei de securitate generate de invazia forţelor ruse în Ucraina.

Şi, de asemenea, tot ceea ce am reuşit să realizăm până în acest moment, astfel încât să putem să îndeplinim jaloanele şi ţintele din PNRR. De asemenea, să analizăm posibilităţile noastre, astfel încât să putem să beneficiem de flexibilizarea oferită de Comisie în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene pentru celelalte măsuri pe care Guvernul trebuie să le ia”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT