News

Nicolae Ciucă nu exclude o remaniere: ”E nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile”. Ce spune premierul despre activitatea lui Vasile Dîncu

Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că de remaniere ”este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuțiile miniștrilor”. Ce spune premierul despre activitatea lui Vasile Dîncu.
18.08.2022 | 20:38
Nicolae Ciuca nu exclude o remaniere E nevoie ori de cate ori nu se indeplinesc sarcinile Ce spune premierul despre activitatea lui Vasile Dincu
Nicolae Ciucă, reacție după zvonurile privind o remaniere. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care au apărut informații conform cărora unii miniștri ar putea fi schimbați din funcție, premierul Nicolae Ciucă a oferit o primă reacție în această privință.

Nicolae Ciucă, reacție după zvonurile privind o remaniere: ”E nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile”

Prezent joi la Sinaia, șeful Executivului a abordat, într-o conferință de presă, și acest subiect sensibil din coaliție. El nu a exclus ca o remaniere guvernamentală să aibă loc, însă a explicat și când s-ar impune măsura.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă spus că ”de remaniere este nevoie când nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile miniștrilor și a secretarilor de stat”.

”La sfârşitul lunii iulie, când am prelungit acea perioadă de evaluare după primele şase luni încercând să acoperim şi perioada în care se închideau jaloanele şi ţintele din PNRR, nu am spus că nu este nevoie de remaniere.

ADVERTISEMENT

De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile, atât ale miniştrilor, cât şi ale secretarilor de stat.

Ca atare, remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte”, a afirmat Ciucă, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nicolae Ciucă despre activitatea lui Vasile Dîncu

În debutul lunii august, în spațiul politic intern au apărut o serie de speculații privind posibile remanieri. S-au înaintat și nume din cele trei partide care alcătuiesc coaliția.

Recent, a apărut informația conform căreia Partidul Social Democrat ar dori înlocuirea lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării Naționale (MApN).

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă dă de înțeles că activitatea ministrului PSD este una foarte bună în contextul ultimelor evenimente pe plan internațional.

La Sinaia, premierul a fost întrebat de presă dacă este mulţumit de activitatea șefului MApN.

”Dacă facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în domeniul Apărării trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la summitul de la Madrid.

Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la summitul de la Madrid şi la activitatea şi rezultatele Ministerului Apărării Naţionale, putem spune că este un rezultat foarte bun pentru noi”, punctează Ciucă.

ADVERTISEMENT