News

Nicolae Ciucă nu exclude un candidat comun cu PSD la prezidențiale. Ce spune despre varianta Mircea Geoană

PNL nu exclude variante unui candidat comun cu PSD la prezidențiale. ”Nu este discutată varianta Mircea Geoană în coaliție”, declară Nicolae Ciucă
04.03.2024 | 23:20
Nicolae Ciuca nu exclude un candidat comun cu PSD la prezidentiale Ce spune despre varianta Mircea Geoana
Nicolae Ciucă exclude o candidatură a lui Mircea Geoană din partea coaliției PNL-PSD Sursa foto: Inquam Photo / Mălina Norocea, Virgil Simonescu / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Desemnarea unui candidat PNL pentru alegerile prezidențiale este un subiect pe care partidul îl tratează cu seriozitate, a explicat Nicolae Ciucă. Liderul liberalilor nu a exclus posibilitatea unui candidat comun al coaliției de guvernare.

Nicolae Ciucă nu exclude un candidat comun cu PSD la prezidențiale

Șeful Senatului a precizat totuși că o decizie va fi luată după alegerile locale și europarlamentare din iunie pentru a afla care este perspectiva românilor.

ADVERTISEMENT

”Este o întrebare la care am răspuns și consider că este cât se poate de onest față de electorat să vedem care sunt rezultatele alegerilor locale și europarlamentare, să vedem care este profilarea din punctul de vedere al perspectivei în percepția cetățenilor români.

Funcția de președinte al țării nu se negociază între două partide, cu atât mai puțin între câțiva oameni. Este o funcție care e cea mai importantă pentru cetățenii României. Cetățenii trebuie să aleagă persoana care va ocupa acea funcție”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24.

ADVERTISEMENT

Totuși, șeful liberalilor nu a negat că se fac presiuni în coaliție pentru un candidat comun la scrutinul din septembrie.

”În interiorul unei coaliții de guvernare există discuții. Presiunile, de fiecare dată, se rezolvă și scad pe timpul negocierilor, a argumentelor pe care le aducem fiecare.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca în coaliție să avem propria identitate într-un construct politic ce și-a asumat responsabilitatea stabilității țării”, a mai spus el.

”Nu este discutată varianta Mircea Geoană în coaliție”

Întrebat dacă un eventual sprijin comun pentru candidatura lui Mircea Geoană ar putea fi o variantă, Nicolae Ciucă a declarat că în interiorul coaliţiei de guvernare cu PSD nu a existat şi nici nu va exista o discuție pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

“Nu există această variantă discutată în interiorul coaliţiei (…) Nu am avut în discuţie şi nici nu o să avem în discuţie un astfel de subiect, ţinând cont de faptul că fiecare dintre noi avem asumate responsabilităţi, avem asumate funcţiuni şi, ca atare, lupta politică se dă pe baza a ceea ce ducem cu noi din tot ceea ce reprezintă baza partidului, de la nivelul de comună, oraş mic, municipiu, judeţ, până la nivel central”, a mai spus Ciucă.

ADVERTISEMENT