News

Nicolae Ciucă pregătește remanieri. Trei miniștri importanți ar putea pleca din Guvern. Nume surpriză

Premierul Nicolae Ciucă ar pregăti un prim val de remanieri în Guvernul pe care îl conduce de aproape 8 luni. Trei miniștri importanți, de la PSD, PNL și UDMR, ar putea pleca din Executiv.
08.08.2022 | 12:17
Nicolae Ciuca pregateste remanieri Trei ministri importanti ar putea pleca din Guvern Nume surpriza
Remanieri pregătite de Nicolae Ciucă. Trei miniștri, reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR, ar putea pleca din Guvern. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

În următoarele zile, trei miniștri ar putea pleca din Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă, învestit la Palatul Victoria pe 25 noiembrie 2021.

Remanieri pregătite de Nicolae Ciucă. Trei miniștri, reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR, ar putea pleca din Guvern

Potrivit Antena 3, o amplă remaniere guvernamentală ar putea avea loc în viitorul apropiat. Câte un nume de la UDMR, PNL și PSD ar putea părăsi barca Executivului.

ADVERTISEMENT

Ministrul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) aflat pe lista neagră ar fi Eduard Novak. Sursa citată notează că ministrul sportului este cel pe care-l sacrifică formațiunea condusă de Kelemen Hunor.

Se pare că liberalii l-ar fi vrut ”remaniat” pe Cseke Attila, care are în subordine sume uriașe de la Dezvoltare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, Novak nu a ieşit prea bine la procesul de evaluare. Acestuia i se reproșează mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele peste 7 luni de mandat.

Cel mai controversat moment al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria. La acest eveniment, acesta a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT

Recent, oficialului UDMR i se impută că a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români.

Actul normativ a stârnit un val de nemulțumiri în lumea sportului românesc. Numeroase personalități și conducători de cluburi au luat poziție și l-au criticat dur pe Novak.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu și Vasile Dîncu, pe făraș?

Pe lista miniștrilor aflați la un pas de remaniere mai sunt și două nume importante de la PSD și PNL.

De la social-democrați ar fi vizat de schimbarea din funcție ministrul apărării, Vasile Dîncu, iar în tabăra liberală este vehiculat numele lui Virgil Popescu, ministrul energiei, scrie site-ul Știripesurse.ro.

De-a lungul ultimelor luni, pe fondul crizei din Energie, Virgil Popescu s-a aflat în centrul mai multor acuzații și scandaluri.

Acesta nu a fost atacat doar de Opoziție, ci și de voci din Coaliție. În debutul anului, chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, dădea de înțeles că ministrul energiei ar trebui demis pentru modul în care s-a făcut liberalizarea energiei.

Tot atunci, președintele social-democraților preciza că premierul Nicolae Ciucă este cel care face prima evaluare a miniștrilor, iar el nu îi poate cere ceea ce este evident.

ADVERTISEMENT