News

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, încasează sute de mii de lei din salariu și pensie! Și soția demnitarului are pensie de la MApN

Propunerea de premier făcută de PNL și acceptată de președintele Iohannis este Nicolae Ciucă, ministrul al apărării, care a mai avut acest rol în perioada 7 - 23 decembrie 2020.
21.10.2021 | 11:21
Nicolae Ciuca premierul desemnat de Klaus Iohannis incaseaza sute de mii de lei din salariu si pensie Si sotia demnitarului are pensie de la MApN
Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcția de premier
ADVERTISEMENT

Joi, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial că l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept premier, la propunerea PNL. ”Tocmai am încheiat consultările cu partidele pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Analizând situația, discuțiile, am decis să îl desemnez candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă, a declarat Iohannis.

”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate în aceste momente dificile, pentru a depăși situația de criză în care ne aflăm, pentru ca cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce poate oferi un guvern. Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât în scurt timp să reușim să alcătuim guvernul”, a declarat și Nicolae Ciucă, premierul desemnat.

ADVERTISEMENT

Născut la Plenița (județul Dolj), acum 54 de ani, Nicolae Ciucă – premierul desemnat de Klaus Iohannis  – a absolvit mai întâi Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova (1985), după care a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (1988).

Imediat după Revoluția din decembrie 1989, Nicolae Ciucă a urmat la Făgăraș ”cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare”. Apoi, actualul ministru al apărării a terminat Academia de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite (1993-1995).

ADVERTISEMENT

Potrivit CV-ului oficial, Ciucă a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, în 2003, cu lucrarea “Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale”, iar în anul 2004 a urmat ”Cursul de relaţii civili militari în Europa de Est şi Asia Centrală”, Hulburt Field, Florida (SUA).

Cariera militară a premierului desemnat de Iohannis

Cariera militară a debutat pentru Ciucă în perioada august 1988-martie 1989, când a fost comandant de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat “Rovine” (Craiova), în perioada martie 1989-septembrie 1992 fiind comandant de pluton cercetare şi instrucţie la Batalionul 121 Cercetare (Craiova).

ADVERTISEMENT

Începând din mai 1996 până în mai 1997, Nicolae Ciucă a fost ofiţer de stat major în cadrul misiunii UNAVEM III (Angola), apoi, în perioada mai 1997-noiembrie 1998, a fost ofiţer de stat major în Biroul operaţii şi pregătire pentru luptă, Brigada 2 Mecanizată “Rovine”, Craiova.

În anul 2000, Nicoale Ciucă a îndeplinit funcţia de şef de stat major al Batalionului 26 Infanterie – rezervă strategică SACEUR, iar în 2001 a fost comandant al Batalionului 26 Infanterie – rezervă strategică SACEUR, participă la exerciţiul multinaţional “Dynamic Response”, Bosnia şi Herţegovina.

ADVERTISEMENT

Venit lunar de 32.000 lei pentru Nicolae Ciucă

Din iunie 2002 până în ianuarie 2003, Nicolae Ciucă a fost comandant al batalionului românesc participant la misiunea Enduring Freedom (Afganistan), iar în perioada ianuarie 2004-iulie 2004 demnitarul a fost comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak.

Devenit șef al Statului Major General, între 1 ianuarie 2015 și 28 octombrie 2019, Nicoale Ciucă a acceptat pe 4 noiembrie 2019 funcția de ministru al Apărării Naționale. La alegerile din decembrie 2020, Nicolae Ciucă a fost ales senator în parlamentul României din partea PNL.

În ultima declarație de avere, depusă în iunie 2021, premierul desemnat de PNL a notat că a încasat anul trecut suma de 168.613 lei, ca angajat MApN, dar și o pensie de 215.880 lei, tot de la MApN.

Și soția lui Nicolae Ciucă primește pensie de serviciu de la minister

Cumulat, Nicolae Ciucă a primit anul trecut suma de 384.493 lei, echivalentul a 32.000 lei pe lună. Și soția lui Ciucă, Maria Cristina, primește pensie de serviciu de la MApN, 59.772 lei pe an, aproape 5.000 lei lunar.

În 2021, Nicolae Ciucă și-a deschis două conturi în care deține, ca active financiare, suma cumulată de 191.000 lei. Anul trecut, Nicolae Ciucă și-a achiziționat o Toyota RAV 4, demnitarul fiind din 2006 proprietarul unei Toyota Corola.

Premierul desemnat de Iohannis are trei credite, în valoare totală de 230.000 lei, deține două terenuri intravilane – în comuna Pielești (județul Dolj) și comuna Balotești (județul Ilfov) – dar și o casă de locuit în comuna Balotești, cu o suprafață totală locuibilă de 232 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”