ADVERTISEMENT
News

Nicolae Ciucă, prima declarație de presă în calitate de premier interimar. Care sunt prioritățile Guvernului

Autor: Adrian Baciu | 08.12.2020 | 12:17
Nicolae Ciucă, prima declarație de presă în calitate de premier interimar. Care sunt prioritățile Guvernului
Nicolae Ciucă, prima declarație de presă în calitate de premier interimar. Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Nicolae Ciucă, premierul interimar desemnat de Klaus Iohannis după demisia lui Ludovic Orban, a susținut primele sale declarații de presă la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Ciucă a preluat mandatul de prim-ministru interimar marți dimineață, în urma demisiei lui Ludovic Orban, survenită luni seara.

După ce a plecat din Executiv, Orban a explicat că decizia sa are un obiectiv precis: demararea negocierilor pentru un nou Guvern, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică.

ADVERTISEMENT

Premierul interimar Nicolae Ciucă, primele declarații de la Palatul Victoria

În prima sa ieșire publică, premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat că prioritățile guvernului pe care îl conduce în perioada următoare sunt cele legate de gestionarea pandemiei COVID-19, campania de vaccinare, precum și finalizarea anului financiar 2020.

Am preluat conducerea interimară pana la formarea noului Executiv. Vom continua să focalizăm atenția pe prioritățile legate de gestionarea COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice și ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020.

ADVERTISEMENT

Vreau să folosesc această ocazie pentru a-i mulțumi domnului Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l creeze în măsurile din pandemie și cele economice. Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale.”, a spus Ciucă.

În cursul serii de luni, 7 decembrie, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban a demisionat.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite.

După demisie, Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

ADVERTISEMENT

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pentru un loc în Senat.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!