Alegeri 2024

Nicolae Ciucă răspunde acuzațiilor PSD privind data prezidențialelor: „Sunt singurul om politic care a demonstrat că are onoare”

Nicolae Ciucă răspunde PSD și acuzațiilor lui Ciolacu: „Sunt singurul om politic care am demonstrat că am onoare atunci când am făcut transferul de mandat”
01.07.2024 | 19:22
Nicolae Ciuca raspunde acuzatiilor PSD privind data prezidentialelor Sunt singurul om politic care a demonstrat ca are onoare
Nicolae Ciucă spune că „onoarea nu este o sintagmă cu care să te joci la fiecare supărare” / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a răspuns, luni, după ședința Biroului Politic al partidului în care conducerea liberalilor a decis în unanimitate ca prezidențialele să aibă loc în luna noiembrie, la acuzațiile de „lipsă de onoare”.

„Susținem prezidențialele la termen”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a răspuns, luni, după ședința Biroului Politic al partidului, acuzațiilor de lipsă de onoare” cu privire la calendarul alegerilor prezidențiale. Luni și marți, premierul Marcel Ciolacu continuă consultările cu partidele politice cu privire la data alegerilor prezidențiale, subiect de vii discordii în cadrul coaliției PSD-PNL.

ADVERTISEMENT

„Discuţiile care au fost solicitate de către premier au fost îndreptate către celelalte partide politice. Am văzut această retorică legată de faptul că Partidul Naţional Liberal nu a fost invitat. Păi, nici PSD nu a fost invitat. Ca atare, nu se pune problema să fi fost invitaţi noi sau PSD. Fiecare dintre cele două partide este reprezentat în această echipă de discuţii, de dialog cu partidele politice şi, după ce se vor fi finalizat aceste discuţii, cred că este absolut normal să avem o întâlnire în coaliţie. Aşteptăm de la premier să avem aceste discuţii”, a precizat Ciucă.

„Am demonstrat că am onoare”

Nicolae Ciucă a răspuns și acuzațiilor PSD de „lipsă de onoare” privind calendarul prezidențialelor. „În politica din România sunt singurul om politic care am demonstrat că am onoare atunci când am făcut transferul de mandat de la Palatul Victoria. Când o vor face şi alţii, putem să discutăm. Dar mi-aduc aminte că alţii au stat şi au avut altfel de abordări atunci când au ocupat aceeaşi funcţie, în acelaşi palat”, a declarat președintele PNL.

ADVERTISEMENT

Nu este o sintagmă cu care să te joci”

Nicolae Ciucă a adăugat că nu a primit niciodată reproșuri cu privire că și-a încălcat cuvântul, lucru demonstrat și de cariera sa. „Onoarea mea a fost, este şi va rămâne pentru România şi pentru români. Am în spate o carieră şi în cariera mea am demonstrat şi onoare şi demnitate şi nu mi s-a reproşat niciodată până acum. În viaţa politică lucrurile stau altfel, dar diferenţa cred că trebuie să fie făcută de faptul că cei care au ridicat un astfel de subiect, mai întâi de toate să se uite la propria prestaţie şi dacă o fac vor ajunge singuri la o concluzie.

Onoarea nu este o sintagmă cu care să te joci la orice fel de întâlnire, la orice fel de supărare pe care o ai. Este o chestiune pe care o ai sau n-o ai şi în felul acesta, încă o dată, eu n-am vorbit de rău despre niciunul dintre dumnealor, nici nu vreau să o fac. Sunt lucruri mult mai importante pe care merită să le dezvoltăm şi să le discutăm”, a explicat șeful liberalilor.

ADVERTISEMENT

Tema onoarei, „provocată politic”

El a precizat că tema onoarei, care acum dezbină coaliția, este una „provocată politic” și că cele două partide trebuie să revină la „teme importante”. „Cred că, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, în loc să ne ocupăm de temele importante care cu adevărat fac apanajul responsabilităţii liderilor politici, al guvernanţilor, ne ocupăm de chestiuni care duc discuţia într-o cu totul şi cu totul altă direcţie”, a mai spus Nicolae Ciucă.