Alegeri 2024

Nicolae Ciucă: „România acordă tot sprijinul Chișinăului în procesul de aderare la UE”. Securitatea Republicii Moldova, „prioritară” la București

Nicolae Ciucă, despre sprijinul acordat Republicii Moldova pentru aderarea la UE. „Bucureștiul are deplină încredere în eforturile președintei Maia Sandu”
18.06.2024 | 19:27
Nicolae Ciuca Romania acorda tot sprijinul Chisinaului in procesul de aderare la UE Securitatea Republicii Moldova prioritara la Bucuresti
Securitatea Republicii Moldova este prioritară pentru România, a transmis Nicolae Ciucă / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, s-a întâlnit, marți, cu Ina Coșeru, președinta Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, pe care a asigurat-o că România continuă să sprijine deplin Chișinăul pe calea aderării la Uniunea Europeană.

„Tot sprijinul necesar în procesul de aderare la UE”

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președintele PNL, s-a întâlnit, marți, cu Ina Coșeru, președinta Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova. Ciucă a asigurat-o că România acordă tot sprijinul Republicii Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană și că Bucureștiul va continua dialogul bilateral în acest sens.

ADVERTISEMENT

„România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chișinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, i-a transmis Nicolae Ciucă Inei Coșeru, președinta Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, cu care s-a întâlnit, marți, la Senat.

„Deplină încredere” în Maia Sandu

„Bucureștiul are deplină încredere în eforturile președintei Maia Sandu – alături de Guvernul și de Parlamentul Republicii Moldova – în îndeplinirea reformelor convenite cu Comisia Europeană. E obligatorie combaterea dezinformărilor și a manipulărilor care vor fi plasate în spațiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegerile prezidențiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său Facebook.

ADVERTISEMENT

Securitatea Republicii Moldova, prioritate majoră pentru România

Într-un comunicat de presă al Senatului, se subliniază că Nicolae Ciucă  a „scos în evidență modul profesionist în care autoritățile de la Chișinău au gestionat provocările de destabilizare recente, securitatea Republicii Moldova fiind o prioritate majoră pentru România și este esențială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei”.

Nicolae Ciucă i-a dat asigurări Inei Coșeru că România „va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova, oferind asistență complexă, transfer de expertiză și instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situațiilor de urgență, prevenirea și combaterea traficului de arme și a corupției”.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în continuarea celor făcute de-a lungul timpului de președintele Klaus Iohannis și de premierul Marcel Ciolacu, care la rândul lor au subliniat sprijinul Bucureștiului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și pentru combaterea dezinformării și ingerințelor Moscovei la Chișinău.

Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!