News

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, aflați în vizită la o uzină militară, l-au ”uitat” acasă pe noul șef MApN. Explicația amuzantă

Miercuri dimineață, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vizitat o uzină militară din țară. Cei doi l-au ”uitat” acasă pe noul șef MApN, Angel Tîlvar. Explicația amuzantă oferită.
02.11.2022 | 10:50
Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu aflati in vizita la o uzina militara lau uitat acasa pe noul sef MApN Explicatia amuzanta
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, vizită la o uzină de blindate fără șeful MApN. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vizitat, miercuri, fabrica IVECO Defence Vehicles, care livrează camioane pentru Armata Română.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, vizită la o uzină de blindate fără șeful MApN. Premierul: ”Am crezut că îl anunță domnul președinte”

De la fabrica de blindate din Petrești, județul Dâmboviță, a lipsit un actor important din zona militară, e vorba de noul ministru al apărării naționale Angel Tîlvăr.

ADVERTISEMENT

Ziariștii prezenți la eveniment au sesizat absența șefului MApN și l-au întrebat pe Nicolae Ciucă despre acest aspect.

Premierul a spus că situația de față a fost cauzată de o ”chestiune de necorelare” cu liderul PSD.

ADVERTISEMENT

”Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță domnul președinte Ciolacu, dânsul a considerat că îl anunț eu.

Domnul ministru va veni aici împreună cu domnul ministru al economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Noul ministru al apărării, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură în funcţie în urmă cu două zile

Luni, 31 octombrie, la exact o săptămână după demisia lui Vasile Dîncu, succesorul acestuia de la MApN, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Angel Tîlvăr este senator PSD și președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

ADVERTISEMENT

De profesie profesor de engleză, acesta a devenit parlamentar din 2004. În politică a fost promovat de organizația PSD Vrancea.

Conform CV-ului său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr a terminat Facultatea de limbi străine. Ulterior, și-a continuat studiile la Colegiul Naţional de Apărare – post universitar, Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, dar și la Institutul Diplomatic Român.

Între 1985-2004 a fost profesor. Din 2004 intră în Senat. Și-a continuat activitatea parlamentară, fiind ales deputat în 2008. Este ales din nou senator de Vrancea la alegerile parlamentare din 2020.

Între 17 decembrie 2014 – 4 noiembrie 2015, Tîlvăr a fost ministru delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare în Guvernul Victor Ponta.

ADVERTISEMENT