News

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, huiduiți la Iași. Liderul PSD: ”Eu chiar vă iubesc”. Video

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost huiduiți la Iași, marți, la evenimentele prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române. Reacția liderilor PNL și PSD după acest eveniment.
24.01.2023 | 11:56
Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu huiduiti la Iasi Liderul PSD Eu chiar va iubesc Video
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, huiduiți la Iaşi. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

Zi de sărbătoare în Iași. Marți, 24 ianuarie 2023, în Piaţa Unirii din centrul oraşului s-au adunat mii persoane pentru a participa la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, huiduiți la Iaşi

De la festivitățile din Iași, locul unde a fost înfăptuită Mica Unire de la 1859, nu au lipsit oamenii politici. La tribună au luat cuvântul premierul în funcție Nicolae Ciucă și președintele PSD, și viitor premier, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Cei doi lideri din Capitală nu au avut parte de o primire prea călduroasă, ba dimpotrivă. În momentul în care au ținut discursurile, atât Ciucă, cât și Ciolacu, au fost huiduiți la scenă deschisă de oamenii din piață.

Potrivit presei locale, în Piața Unirii din Iași s-au aflat membri ai organizaţiilor civice. Aceștia le-au reproșat politicienilor de la centru lipsa investițiilor pentru Moldova și au strigat ”Hoţii!”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în piaţă au fost prezenți şi simpatizanţi AUR. În frunte cu liderul partidului, George Simion, aceștia au organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii şi au avut confruntări cu jandarmii, scrie ecopolitic.

Reacțiile celor doi lideri. Marcel Ciolacu, către cei care huiduiau: ”Eu chiar vă iubesc”

Într-un cor de fluierături și huiduieli, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și-au ținut, fiecare, discursul pregătit cu ocazia evenimentelor prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.

ADVERTISEMENT

Dacă premierul s-a rezumat la citirea unui text în care a evidențiat importanța evenimentului din 1859, Marcel Ciolacu a avut de transmis un scurt mesaj pentru nemulțumiții aflați în piață.

Astfel, la începutul discursului, liderul PSD li s-a adresat direct celor care îl huiduiau: ”Eu chiar vă iubesc”.

ADVERTISEMENT


De-a lungul acestei zile, la Iași vor urma depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, Parada Militară, intonarea Horei Unirii şi hora populară.

Apoi, de la ora 12,30, oficialităţile se vor îndrepta spre Mănăstirea Trei Ierarhi, unde este mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Piaţa Unirii.

ADVERTISEMENT