Alegeri 2024

Nicolae Ciucă spune că e posibil ca alegerile prezidențiale să fie mutate înapoi în noiembrie. Ce se va întâmpla cu coaliția PNL-PSD

Nicolae Ciucă nu exclude posibilitatea ca alegerile prezidențiale să fie mutate înapoi în noiembrie. Liberalul a dezvăluit ce se va întâmplă cu coaliția PNL-PSD.
12.06.2024 | 15:42
Nicolae Ciuca spune ca e posibil ca alegerile prezidentiale sa fie mutate inapoi in noiembrie Ce se va intampla cu coalitia PNLPSD
Nicolae Ciucă spune că e posibil ca alegerile prezidențiale să fie mutate înapoi în noiembrie. Sursa foto: Administrația Prezidențială a României/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că încă nu există o hotărâre de guvern care să stabilească clar data alegerilor prezidențiale.

Nicolae Ciucă spune că e posibil ca alegerile prezidențiale să fie mutate înapoi în noiembrie

Liberalul a subliniat că în viitorul apropiat pot să apară discuții referitoare la o campanie în timp de vară, sau chiar mutarea prezidențialelor cât mai aproape de alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Totodată, președintele Senatului nu exclude nici varianta ca data alegerilor prezidenţiale să fie stabilită în luna decembrie, cum se organizează de obicei.

Alegerile, în momentul de faţă, neexistând încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuţie şi să analizăm, să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune, vizavi de o campanie în timp de vară, sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful liberalilor a vorbit și despre cum va funcționa coaliția PSD-PNL dacă se va confrunta la alegerile preziențiale cu Marcel Ciolacu.

”Nu ne aşteptăm să fie un fel de tango”

Președintele Senatului este de părere că și dacă se va lupta cu liderul PSD la alegerile pentru Cotroceni, coaliția va funcționa în continuare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că ”aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne aşteptăm să fie un fel de tango”.

Mai mult, liberalul spune că ”este o chestiune foarte serioasă în aceea ce priveşte guvernarea, iar de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm pentru fiecare dintre cetăţeni”.

ADVERTISEMENT

Șansele ca o confruntare între Ciucă și Ciolacu la alegerile pentru Cotroceni sunt destul de mari și asta pentru că Paul Stănescu a afirmat recent că ”Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale”. La rândul său, Nicolae Ciucă a spus că ia în calcul posibilitatea de a intra în cursa electorală.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați