News

Nicolae Ciucă, susținut puternic din interiorul PNL pentru alegerile prezidențiale: ”Prima variantă e președintele partidului”

Premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, este susținut puternic de tot mai multe voci din partid pentru alegerile prezidențiale din 2024.
29.09.2022 | 11:55
Nicolae Ciuca sustinut puternic din interiorul PNL pentru alegerile prezidentiale Prima varianta e presedintele partidului
Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale? Foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

După ce Rareș Bogdan l-a anunțat pe Ciucă drept principalul candidat al PNL la funcția de președinte, ”dacă va trece cu bine iarna”, acum e rândul Alinei Gorghiu să susțină acest lucru.

Nicolae Ciucă, susținut puternic la funcția de președinte

”Este prematur să discutăm acum, dar da, președintele partidului întotdeauna este o variantă de luat în calcul”, a transmis Gorghiu.

ADVERTISEMENT

”Avem foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaților. Prima variantă este președintele partidului, dintotdeauna, președintele partidului a candidat la președinția României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi”, a transmis Alina Gorghiu, conform Digi 24.

În urmă cu o săptămână, europarlamentarul Rareș Bogdan anunța că Nicolae Ciucă pare candidatul ideal pentru a obține funcția de președinte al României.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului.

Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidențială stânga – dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune.

ADVERTISEMENT

În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern.

Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”, a transmis Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Analiștii politici anticipau în urmă cu șase luni o luptă în 2024 între Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană, însă cei doi posibili candidați au negat că ar fi interesați de acest scenariu politic.

ADVERTISEMENT