Fotbal intern

Culise. “L-am pregătit 8 luni pentru debut! Suferă mult fără familie”

Cătălin Mulţescu, fostul antrenor la Craiova al lui Andrei Vlad, este de părere că acesta va ajunge unul dintre cei mai mari goalkeeperi ai României, dar că Nicolae Dică şi oamenii lui trebuie să ştie să lucreze cu el.
28.12.2017 | 12:50
Culise Lam pregatit 8 luni pentru debut Sufera mult fara familie

Andrei Vlad se anunţă unul dintre cei mai promiţători portari din fotbalul românesc, iar Cătălin Mulţescu, fostul antrenori cu portarii din Bănie, cel care a lucrat un an cu Andrei Vlad la Craiova, i-a transmis lui Nicolae Dică că jucătorul este unul special din toate punctele de vedere. Mulţescu jr. a recunoscut că Silviu Lung senior şi Tibi Lung au avut un aport important la ascensiunea tânărului de 18 ani.

Contactat de FANATIK.RO, Cătălin Mulţescu a acceptat să vorbească despre portarul roş-albaştrilor, cel pe care l-a pregătit şi el un an în Bănie. “Vlad este unul dintre cei mai promiţători portari din fotbalul românesc. Acest lucru vi-l pot garanta. Am lucrat cu el un an şi ştiu ce vorbesc. Dar trebuie să vă spun că oamenii care au avut un aport important la ascensiunea lui Vlad sunt Silviu Lung senior şi Tibi Lung. Cei doi au lucrat foarte mult timp cu Andrei, iar acest băiat le datorează dânşilor foarte mult”, spune Mulţescu.

“Marius Popa trebuie să lucreze şi psihologic cu Vlad!”

În continuare, Cătălin a vorbit şi despre modul în care a lucrat cu Vlad, dar şi cum crede el că cei de la Steaua ar trebui să continue cu acesta. “Un an de zile să ştiţi că şi eu am lucrat cu Vlad şi i-am cunoscut toate calităţile, dar şi defectele. Chiar am locuit amândoi în aceeaşi locaţie, iar acest lucru m-a făcut să mă apropii şi să îl cunosc şi mai bine. El este un băiat care este ataşat foarte mult de familie. Când familia nu este în preajma lui, atunci Andrei suferă foarte mult şi uneori este afectat chiar şi la antrenamente.

Nu vreau să înţeleagă Dică acum că eu mă dau mare şi tare, dar cred că antrenoul său cu portarii, Marius Popa, trebuie să lucreze şi antrenamente psihologice cu Vlad. Eu lucram cu el pe zi câte trei tipuri de antrenamente. Pentru debutul său din Liga 1, la acel meci cu Viitorul, a trebuit să îl pregătesc opt luni de zile. Aţi auzit bine, opt luni. Am intenţionat să îi spun tatălui meu că este gata să debuteze mai devreme, dar m-am răzgândit în ultimul moment pentru că l-am văzut că nu este în apele lui.

Dar când a fost pregătit, mi-am dat ok-ul şi eram gata să răspund pentru acest lucru. L-am cunoscut foarte bine pe Vlad, iar când greşea tactic pe la antrenamente să ştiţi că a plătit cu vârf şi îndesat. Nu l-am menajat deloc. Chiar l-am trimis la echipa a doua şi i-am spus că nu mai vreau să îl văd la antrenamentele echipei mari o săptămână sau două până când nu se disciplinează tactic. Şi să ştiţi că a înţeles acest lucru perfect. Mi-a venit un alt Vlad la antrenamentele echipei mari. Nu trebuie cocoloşit şi nu trebuie să i se cânte în strună. Trebuie lăudat când este cazul, dar nu excesiv, şi trebuie mustrat când greşeşte.

Am observat că Dică l-a băgat în meciurile din Europa League. Nu mai contează dacă patronul a insistat sau nu, dar eu cred că pentru meciurile din cupele europene Vlad trebuia pregătit mai mult. Nu trebuie să înţelegeţi greşit. Sau mai bine zis cei de la Steaua nu trebuie să îmi înţeleagă greşit vorbele. Dar una se joacă la noi în campionat sau în Liga 3, acolo unde apăra constant Vlad pentru Steaua 2, şi alta se joacă în Europa League. Mi-a părut tare rău când Vlad a plecat de la Craiova. Eu consider că acest copil a fost pierdut pe bani puţini, chiar dacă 400.000 de euro nu e o sumă mică, dar o să vedeţi pe câţi bani o să îl vândă Gigi Becali mai departe. Mai vorbim şi o să îmi daţi dreptate”, a încheiat Mulţescu.

135.000 de euro este cota lui Vlad pe transfermarkt